Hlavní obsah

VIDEO: Sex s lolitkou Ribéryho vystresoval, jeho vyloučení ale akcie Bayernu nesrazilo

PRAHA

Možná se vystresovanému Ribérymu skutečně domů nechce. Třeba má opravdu obavy, jak ve Francii vyšetřování jeho sexuálního skandálu se sedmnáctiletou lolitkou dopadne a proto v prvním semifinále Ligy mistrů vystartoval na Lópeze, dostal červenou a za týden do Lyonu s Bayernem tudíž nemusí. „Nesmysl, červená karta pro Francka byla velice pochybná,“ odmítal spekulace bulvárních novinářů kouč Louis van Gaal poté, co jeho svěřenci Lyon přece jen 1:0 udolali a jejich akce tudíž ani vyloučení nedevalvovalo.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Italský sudí Rosetti vylučuje Francka Ribéryho z Bayernu Mnichov (druhý zleva) v úvodním utkání semifinále Ligy mistrů proti lyonu.

Článek
Fotogalerie

Mohl to být klíčový okamžik prvního duelu mezi Bayernem a Lyonem. A třeba i celé semifinálové partie Champions League. Francouzský legionář v mnichovských službách Franck Ribéry, jemuž hrozí v jeho domovině za sex s nezletilou prostitutkou trest odnětí svobody až do tří let, si řekl i o trest fotbalový. V 37. minutě vyrukoval na hostujícího Argentince Lópeze a sudí Rosseti tasil červenou.

Sám sudímu nahrál, vyčetl mu trenér

„Hodně pochybnou a přísnou. Ribéry ale tu možnost sudímu dal, protože zůstal prostě na nohou déle, než bylo nutné,“ naznačoval nizozemský kouč na lavičce Bayernu Louis Van Gaal, že kdyby se Ribéry okamžitě skácel k zemi, trestu by třeba unikl. Zvláště, když López svíjející se v agónii záhy vyskočil a v utkání pokračoval, zatímco domácí hráli jen v deseti.

„Ale i v deseti jsme hráli velice dobře, dokázali držet míč a zachovali klid, což bylo nejdůležitější,“ chválil výkon celého mužstva Philipp Lahm, jemuž se ulevilo, když se po sedmnácti minutách poměr sil v Allianz aréně vyrovnal. I Francouz Toulalan musel po dvou rychle po sobě jdoucích faulech na Robbena a Schweinsteigera za placu!

Nejdůležitější trefa hrdiny Robbena

„Mně tedy červené karty rozhodně nevadily. Ani pro Francka, ani pro Toulalana! Jsem naopak rád, když rozhodčí chrání hráče před tvrdou hrou,“ liboval si hrdina Arjen Robben, jenž střelou zpoza šestnáctky nepatrně tečovanou Müllerem zápas rozhodl.

Mimochodem dvacátou trefou, kterou od příchodu z Realu Madrid v srpnu loňského roku za Bayern dal. „Nejdůležitější,“ kvitoval  vítěznou branku i Van Gaal, i když právě Robben to byl, kdo před dvěma týdny vstřelil gól i na Old Trafford, jímž vyřadil z Ligy mistrů Manchester United. Ve středeční noci však otevřel Bayernu cestu do květnového madridského finále.

Van Gaal: Teď už ve finále věřím

„Jsem velice šťasten, protože teď už ve finále začínám věřit. Jednogólová výhra je pro nás moc dobrým výsledkem, neboť v odvetě nebudeme muset riskovat. A hlavně - v Lize mistrů vždy dokážeme na soupeřových hřištích alespoň jednu branku dát a pro Lyon by pak bylo nesmírně těžké nám vstřelit tři,“ liboval si Van Gaal nad úspěšnou mnichovskou misí. Vždyť s Bayernem může v Německu vyhrát titul i pohár a navíc se mu nabízí víc než reálná možnost ucházet se i o „ušatou trofej“ za triumf v Champions League.

O to víc překvapilo, že mezi ním a Robbenem došlo k incidentu, když se holandský trenér rozhodl autora jediného gólu pět minut před koncem vystřídat, což se jeho krajanovi ani trochu nelíbilo. „Nedivím se mu, protože on chce pořád hrát. Potřeboval jsem ale, aby šetřil síly na další zápasy a hlavně na odvetu,“ vysvětloval Van Gaal. „Má reakce nebyla v pořádku, k trenérovi jsem se nezachoval správně,“ omlouval se ex post i Robben.

Kouč Lyonu se omlouval

I trenér Lyonu Claude Puel se po utkání omlouval. Fanouškům Olympique, francouzským fotbalovým příznivcům... „Zápas se nám nepovedl, hráli jsme špatně, nedokázali získávat a hlavně držet míč, ani nabízející se početní převahu jsme nedovedli zužitkovat. Prostě nevydařený den,“ uznával po zápase, v němž jeho svěřenci neměli proti urputně bojujícímu Bayernu šanci.

„Všem dnům ale není konec. Za týden se hraje odveta a v ní se představí zcela jiný Lyon,“ sliboval Puel.

Reklama

Související témata: