Hlavní obsah

Olič hattrickem sestřelil Lyon a Bayern slaví postup do finále Ligy mistrů

PRAHA

Třemi brankami poslal chorvatský útočník ve službách Bayernu Michov Ivica Olič svůj tým do finále Ligy mistrů. V odvetném semifinálovém střetnutí zvítězil bavorský celek na půdě Olympique Lyon 3:0 a po vítězství v úvodním duelu 1:0 s přehledem postoupil. Lyon hrál od 60. minuty bez vyloučeného Crise. Soupeřem Bayernu bude ve finále vítěz dvojzápasu Barcelona - Inter.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Thomas Müller (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem z Bayernu Mnichov a střelcem branky Ivicou Oličem.

Článek
Fotogalerie

Domácí Lyon vstupoval do zápasu s jednobrankovým mankem, přesto to byli hosté, kteří mohli hned zkraje zápasu skórovat. Na konci druhé minuty vybojoval Olič míč na pravé straně hřiště, ideálně přihrál nabíhajícímu Müllerovi, který však ve vyložené příležitosti branku minul.

Francouzský celek se snažil tvořit hru, ale díky nepřesné kombinaci se do velkých příležitostí nedostával. Trpělivě hrající hosté se naopak dočkali branky ve 26. minutě. Müllera vyslal pasem do pokutového území Robben, německý mladíček zpětnou přihrávkou našel Oliče, který střelou z otočky otevřel skóre zápasu.

O pět minut později se do největší příležitosti první půle propracovali domácí fotbalisté. Možností srovnat skóre však po centru Makouna opovrhl Bastos, jenž střelou z voleje bránu minul.

Pro postup do finále museli hráči Lyonu vstřelit tři branky a do druhé půle tak nastoupili s mnohem ofenzivnější taktikou. Bayern se naopak spokojil s bráněním náskoku a riskantnější hru soupeře se snažil využít rychlými brejky. Po pěti minutách druhé půle se do další větší příležitosti dostali domácí, střídající Gomis však v dobré pozici vysoko přestřelil.

O tom, že ani ve čtvrtém utkání Ligy mistrů v řadě nedohrají fotbalisté francouzského týmu v plném počtu, se rozhodlo přesně po hodině hry. Cris zastavil další rozvíjející se rychlý protiútok faulem, za který viděl žlutou kartu. Výrok sudího Busakky se mu však nezamlouval, načež mu švýcarský rozhodčí ukázal po protestech druhou žlutou kartu a Brazilec musel opustit hřiště.

Jen sedm minut trvalo Bayernu, než přesilovku využil. Altintop vyslal pasem do šance Oliče, který tváří v tvář brankáři Llorisovi uspěl i podruhé. Hattrick završil chorvatský útočník v 77. minutě, když se hlavou položil do centru Lahma z pravé strany a gólman domácích byl opět bez šance.

Mnichovský celek s přehledem postoupil do finále, v němž se střetne s vítězem druhého dvojzápasu Barcelona - Inter. V úvodním utkání zvítězil Inter na domácí půdě 3:1. Finále Ligy mistrů se odehraje 22. května v Madridu.

Odvetné semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:
Olympique Lyon - Bayern Mnichov 0:3 (0:1)
Branky: 26., 67. a 77. Olič. Rozhodčí: Busacca - Arnet, Burragina (všichni Švýc.). ŽK: Cris, Gonalons - Altintop. ČK: 60. Cris. Diváci: 40 000. První zápas: 0:1, postupuje Bayern.
Lyon: Lloris - Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho (46. Gomis) - Gonalons, Makoun - Gouvou, Delgado (69. Pjanič), Bastos - Lisandro (79. Ederson). Trainer: Puel.
Bayern: Butt - Lahm, Van Buyten (46. Demichelis), Badstuber, Contento - Schweinsteiger (78. Alaba), Van Bommel - Robben (76. Klose), Altintop - Müller, Olič. Trenér: Van Gaal.

Reklama

Související témata: