Hlavní obsah

Nesmím dostat v Lotyšsku gól, přeje si namotivovaný gólman Blažek

Fotbalistům Sparty začíná další bitva o postup do Ligy mistrů. První zastávkou na cestě do nejprestižnější klubové soutěže je úterní zápas druhého předkola na půdě lotyšského Metalurgu Liepaja (18:00, přímý přenos ČT4). Český šampión se bude znovu hodně spoléhat na brankáře Jaromíra Blažka. Zkušený gólman se sice koncem jara zranil, na začátku nové sezóny však už zase stojí mezi tyčemi.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brankáři Sparty Jaromír Blažek (vpravo) a Daniel Zítka na tréninku

Článek

Jaké máte informace o soupeři?

Moc jich není, ale video ledacos ukázalo.

Co od Lotyšů čekáte?

Oni jsou nepříjemní, důrazní. Nic jednoduchého to nebude. Jestliže chceme do Ligy mistrů, tak si s nimi musíme umět poradit. Jsem přesvědčený, že to zvládneme.

Nemáte obavy z nezvyklého prostředí?

Spíš z počasí, panuje tam také horko. Prostředí se tolik nebojím. Hraje se na stadiónku s atletickou dráhou. Moc lidí na ně nechodí. Prý má přijít kolem tří tisíc fanoušků, což by bylo jako na Superpohár. Pokud mám informace, ti naši už tam vyrazili auty.

S jakým výsledkem budete spokojení?

S takovým, který nám dá co největší postupové šance pro klidnou odvetu a postup. To znamená, že tam především nesmím nedostat gól a nejlépe jeden či dva dát.

Opět stojíte v brance. Znamená to, že už jste po zranění zcela v pořádku?

Kdybych nebyl, tak nechytám. Cítím se skvěle a mám opět velkou motivaci, protože je o co hrát. Chceme se dostat do Ligy mistrů, to stojí za námahu i v mém věku.

Jeví se vám letní Sparta silnější než ta jarní?

Určitě ano. Především přišel Marek Matějovský. Je tvořivý, má dobrou přihrávku, nápady. Takového hráče jsme moc potřebovali a věřím, že se to kladně projeví na naší hře.

Jak vycházíte se svojí dvojkou Danielem Zítkou?

Naprosto v pohodě. Já s kolegy nikdy neměl problém. I s Matúšem Kozáčikem jsme byli silná a dobrá dvojka. S Danielem oba trénujeme naplno s vědomím, že ten druhý musí být připravený kdykoliv zaskočit. Pro mne je určitě pozitivní, že vedle sebe mám zkušeného kolegu. Vím, že pokud budu zdravý a ve formě, budu chytat. V případě problému je tu ale gólman, který mne v pohodě zastoupí, protože je stejně kvalitní.

Reklama

Související témata: