Hlavní obsah

VIDEO: Izraelský útočník si k oslavě gólu nasadil jarmulku a dostal žlutou kartu

SALCBURK

Izraelský fotbalista Itaj Šechter z Hapoelu Tel Aviv oslavil svůj gól do sítě Salcburku v úvodním zápase čtvrtého předkola Ligy mistrů krátkou židovskou modlitbou s jarmulkou na hlavě, za což si vysloužil žlutou kartu. Po utkání prohlásil, že rozhodně nemělo jít o provokaci.

Foto: Dominic Ebenbichler , Reuters

Fotbalista Hapoelu Itaj Šechter (vpravo) s jarmulkou na hlavě.

Článek

"Dostal jsem tu jarmulku od fanouška na letišti a napadlo mě, že si ji dám do stulpny, a když se mi podaří z boží pomocí skórovat, tak mu poděkuji. Nechtěl jsem nikoho provokovat, jen jsem chtěl udělat radost izraelským fanouškům u televize," řekl Šechter listu Jewish Chronicle.

Fanoušci to nesli nelibě

Podle pravidel FIFA jsou projevy víry na hřišti zakázané a fotbalistovo počínání nesli nelibě příznivci Salcburku na tribunách. Kouč izraelského celku Eli Guttman však svého svěřence hájil.

Fotbalista Hapoelu Itaj Šechter (vpravo) se spoluhráčem Zahavimfoto: Reuters/Dominic Ebenbichler

"Mně to nevadí, co udělal. Když se po gólu křesťanský hráč pokřižuje, taky je to podle mě v pořádku," citovala agentura APA Guttmana, jehož tým ve středu večer zvítězil 3:2 a vykročil za postupem do hlavní fáze Ligy mistrů.

Čtvrt roku se prý nemohl trefit

Izraelský reprezentant Šechter zvýšil v 53. minutě na 3:1. "Čtvrt roku se nemohl trefit. Teď jen děkoval Bohu za pomoc," uvedl trenér Hapoelu na adresu třiadvacetiletého hráče, kterého chtěl na jaře koupit anglický Birmingham City.

Reklama

Související témata: