Hlavní obsah

Hapal ujišťuje Spartu, že Žilina doma sebevraždu nespáchá

ŽILINA

Jsou pány situace. Fotbalisté Žiliny si z Prahy přivezli luxusní výhru 2:0, takže odveta play off Ligy mistrů se Spartou by pro ně měla být jen formalitou. „Určitě nebudeme pouze bránit. To by byla sebevražda,“ ujišťuje trenér Pavel Hapal, že jeho tým na prahu milionářské soutěže rozhodně nic nepodcení. Mužstvo mělo v neděli volno a v pondělí trénink od 19:00.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Žiliny Pavel Hapal na tiskové konferenci před duelem se Spartou.

Článek

Žilinu čeká jednoznačně nejvýznamnější duel v dosavadní historii klubu. V sobotním ligovém duelu se Senicou (0:0) šetřil český kouč Pavel Hapal několik opor a od pondělí už v pohodové atmosféře chystá svůj tým na středeční odvetu se Spartou.

Po výhře 2:0 na Letné mají „šošoni“ premiérový postup do Ligy mistrů na dosah. „Určitě teď nebudeme měnit herní styl, na který jsme zvyklí. Samozřejmě budeme pozorně bránit, ale abychom se pouze zatáhli na vlastní polovinu, to určitě ne. To by byla sebevražda. Ještě jednou opakuji, že budeme vycházet z pozorné defenzívy, ale zároveň chceme být nebezpeční i vpředu,“ zdůraznil Hapal v rozhovoru pro agenturu SITA.

Zažitý rytmus Ježova parta nemění

Mužstvo kolem kapitána Róberta Ježe dostalo po duelu se Senicou na neděli volno a sraz mělo až v pondělí večer na trénink od 19:00. V úterý dopoledne si slovenský mistr zatrénuje ještě jednou, od 10:00 v areálu v Budatíně.

„V přípravě na zápas nebudeme nic měnit proti tomu, co už máme zažité. Kromě tréninků nás čeká i sledování DVD-záznamů, podíváme se také na víkendový ligový duel Sparty s Plzní. Soustředění neplánujeme, protože jsme to nedělali ani dosud,“ vysvětlil Hapal.

Na rozdíl od svého protějšku Jozefa Chovance bude vybírat sestavu z kompletního kádru. „Všichni hráči jsou zdraví a nemáme ani žádný karetní problém, takže z tohoto pohledu je to skvělé. Na odvetu proti Spartě se již všichni moc těšíme,“ libuje si český kouč v žilinských službách.

Reklama

Související témata: