Hlavní obsah

VIDEO: Čech se rouhal a Chelsea po jeho chybě zase inkasovala

ŽILINA

Neměl se rouhat... A už teprve ne provokovat fotbalového pánaboha. „Raději vyhraju 3:1, než abych udržel čisté konto a my jen remizovali 0:0,“ prohlásil český gólman ve službách londýnské Chelsea Petr Čech po sobotním utkání Premier League na West Hamu, kde po jeho chybě Blues inkasovali a vyhráli jen 3:1. Ve středečním zápase Ligy mistrů v Žilině udělal chybu opět a Chelsea znovu dostala zbytečnou branku.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Brankář Chelsea Petr Čech se omlouvá svým spoluhráčům za chybu v utkání Ligy mistrů na půdě slovenské Žiliny.

Článek

Slovenští hráči se opájeli tím, že londýnskému velkoklubu vstřelili alespoň čestný gól, ve skutečnosti jim k němu ale pomohl český gólman. Centrovaný míč totiž srazil na hlavu Ivanoviče, takže Oravec neměl sebemenší problém dopravit ho do sítě.

Míč se ztratil v reflektorech, bránil se Čech

„Míč se mně ztratil ve světle, beru to na sebe. Měl jsem si s centrem poradil lépe,“ přiznával Petr Čech, že šlo o jeho chybu. Centrované míče do šestnáctky mu dělají nebetyčné problémy. Ukázalo se to v sobotu proti „kladivářům“, kdy po centru přímo vyzval domácího Parkera, aby ho prostřelil a připravil tak o sérii bez inkasovaného gólu, v Žilině se to potvrdilo rovněž.

Petr Čech z Chelsea zastavuje míč na brankové čáře v zápase s Žilinoufoto: ČTK/Jaroslav Podhorský

Po utkání český legionář dlouho nevycházel ze šaten, takže mezi žurnalisty vládlo podezření, že se chce vyhnout štiplavým narážkám a otázkám na inkasovaný gól. „Nic takového, musel jsem na dopingovou kontrolu. Po každém zápase se losuje, kdo na ni půjde a volba padla na mě. Už potřetí v posledních čtyřech utkáních,“ vysvětloval Čech, který musel na doping i po prohraném kvalifikačním zápase české reprezentace s Litvou.

Narážky na pomstu ho nerozházely

Narážky na laciný gól ho vůbec nerozházely. Dotazy, zda se s Chelsea chtěl pomstít Žilině za to, že v kvalifikaci vyřadila Spartu, kde před odchodem do ciziny chytával, tuplem ne.

„Vůbec ne. Šlo nám o dobrý vstup do Ligy mistrů, což se povedlo. Chtěli jsme dát rychle gól, protože nám bylo jasné, že jakmile bychom nechali Žilinu dýchat, bude to pro nás mnohem těžší. Záměr vyšel – rychlou branku jsme vstřelili, z brejku jsme přidali druhou a třetí a pak už jsme mohli hrát v klidu,“ liboval si český reprezentační gólman Petr Čech vědom si toho, že ani jeho chybě už nemohla utkání zdramatizovat.

Reklama

Související témata: