Hlavní obsah

VIDEO: Skvělý Bale zesměšnil Inter. Za nic na světě ho neprodáme, zní z Tottenhamu

LONDÝN

„Taxi pro Maicona,“ volali posměšně příznivci Tottenhamu v úterním duelu Ligy mistrů na brazilského obránce Interu Milán, který totálně nestíhal hlídat nájezdy velšského expresu jménem Gareth Bale. Tottenham především díky němu přehrál obhájce vítězství v Lize mistrů a Maicon, podle mnohých nejlepší pravý obránce světa, utrpěl tvrdou lekci.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Gareth Bale byl hlavní hvězdou duelu Ligy mistrů mezi Tottenhamem a Interem.

Článek

„Gareth mu připravil ty nejhorší chvilky. Bylo skvělé se dívat, jak předvádí takové věci proti top hráči, jakým je Maicon. I Luis Figo za mnou po zápase přišel a sám říkal, že Bale byl prostě fantastický,“ rozplýval se manažer Tottenhamu Harry Redknapp.

Velšský záložník neúnavně sprintoval po levé straně, bránící hráče obcházel s lehkou samozřejmostí a téměř každý jeho nájezd znamenal poplach pro obranu italského týmu. Po jeho přesných pasech navíc skóroval Peter Crouch a Roman Pavljučenko.

„Prožil jsem jednu z nejkrásnějších nocí v mé kariéře,“ přiznal dojatý Redknapp. Hra jeho týmu byla pro oka fanouška lahůdkou. Zejména pak souhra na levé straně právě mezi Balem a obráncem Assou-Ekottem.

Redknapp: Bale zůstane na White Hart Lane

Levé křidlo Tottenhamu zazářilo už v utkání na hřišti Interu, kde se blýsklo hattrickem. „Teď si užívám svoji hru a snažím se dělat maximum. Roste mi sebevědomí, daří se mně i týmu, což jsme teď i v minulých zápasech prokázali. Užívám si to,“ komentoval Bale své úterní představení proti Interu.

Zářící hvězda Spurs si kromě fotbalového umění získává přízeň fanoušků i trenéra svoji skromností. Redknapp připomněl, že tahounovi týmu dal minulý týden čtyři dny volna s tím, aby si odjel odpočinout do zahraničí a Bale prý poslechl tím způsobem, že odjel za matkou do Cardiffu.

Není divu, že si chce Redknapp svůj klenot za každou cenu v týmu udržet, i když lákavé nabídky z řady velkoklubů bude jen velmi těžké odrážet. Podle manažera Spurs ale Bale prostě není na prodej za žádnou cenu.

„Lidé, kteří vlastní Tottenham nejsou chudí. Nepotřebují ho prodávat. Navíc si nemyslím, že Gareth potřebuje odejít jinam, aby mohl hrát svůj fotbal. Potřebuje zůstat tady na White Hart Lane," dodal Redknapp.

Reklama

Související témata: