Hlavní obsah

Ancelottiho bolela hlava, obětní beránek ze Žiliny však nakonec zázrak nesvedl

LONDÝN

O postup už nešlo, přesto se na londýnském Stamford Bridge málem zrodila senzace. Fotbalisté Žiliny vyhráli na Chelsea poločas 1:0 a ještě čtyři minuty před koncem sahali aspoň na svůj první bod v Lize mistrů. Nakonec jim Malouda vzal i ten... "Jsem zklamaný. Byli jsme blízko velkému úspěchu, na který bychom potřebovali i velkou dávku štěstí. To se od nás v závěru odvrátilo," litoval český kouč Pavel Hapal.

Foto: Andrew Winning , Reuters

Florent Malouda z Chelsea (vlevo) nakonec překazil plány Žiliny na bodový zisk

Článek

Zatím jsou v Lize mistrů za otloukánky. Fotbalisté Žiliny ještě nezískali ani bod. Proti favorizovaným "Blues", kteří nasadili spoustu mladých hráčů, to celý zápas vypadalo, že aspoň bodík slovenský mistr získá. Zázrak se však nakonec nestal.

"I nadále si tedy pijeme v Lize mistrů z hořkého kalichu... Zklamání je opravdu velké, protože remizovat na Chelsea by byl skvělý výsledek. Chtěli jsme se oklepat z debaklu s Marseille a předvést něco extra. Myslím, že se nám to i dařilo, ale Chelsea má velkou kvalitu, kterou v závěru potvrdila. Mám dobrý pocit z toho, že jsme potrápili tento tým. Když minuty ubíhaly, domácím určitě nebylo lehce, což mě těší," líčil žilinský trenér Pavel Hapal.

"Dosáhli jsme svého cíle - vyhráli skupinu. Ve druhém poločase reagovali moji svěřenci na vývoj utkání velmi dobře. Jsem rád, že jsme zvítězili," reagoval jeho protějšek Carlo Ancelotti.

Trenér Chelsea Carlo Ancelottifoto: ČTK/AP/Tom Hevezi

Zklamání čišelo i z žilinských hráčů. "Škoda, že jsme nezískali alespoň bod, protože jsme předvedli náš nejlepší výkon v Lize mistrů. Opravdu se nemáme za co stydět. Na Stamford Bridge se jen tak lehce nevyhrává," líčil útočník Tomáš Oravec. "Sahali jsme na cenný výsledek a všechny nás mrzí, že to nakonec nevyšlo. Bohužel nám nevyšel vstup do druhého poločasu. V závěru utkání se tlak Chelsea stupňoval a my jsme ho bohužel neustáli," přidával se záložník Roman Gergel.

Drama bylo zrcadlem současného stavu Chelsea

Ostrovní média připomínají, že Chelsea momentálně neprožívá šťastně dny. "Mladíci pomohli udržet svému týmu první místo v tabulce skupiny F, ale proti Žilině museli otáčet z nepříznivého stavu. Tento výsledek je zrcadlem současného stavu v mužstvu Chelsea," konstatuje BBC. "Juniorka Chelsea dokázala udržet pro svůj tým vedoucí příčku ve skupině, ale Žilina způsobila Carlu Ancelottimu pořádné bolení hlavy," rýpl si Mirror.

"Gólová show v podání Florenta Maloudy ušetřila Carla Ancelottiho od toho, aby se na konci zápasu na Stamford Bridge musel červenat," napsal The Sun. "Sturridge a Malouda otočili ve prospěch Chelsea zápas proti obětním beránkům skupiny. Stroj Chelsea ještě zdaleka nepracuje na plné obrátky, ale díky i za toto vítězství," přidává se The Telegraph.

"Vítězství Chelsea 2:1 znamená pojištění prvního místa ve skupině. Góly ve druhém poločase přivedly Chelsea ke třem bodům, ale dlouho si její hráči užili hodně strachu před podceňovaným soupeřem," souhlasí americká agentura AP.

Reklama

Související témata: