Hlavní obsah

Výhra nad AC Milán, Rozehnalův splněný sen

BRUGGY/PRAHA

Jako v krásném snu si připadal český fotbalista David Rozehnal, který se zabydlel v základní sestavě belgických Brugg. Belgický mistr totiž ve středečním utkání skupiny H Ligy mistrů vyhrál 1:0 na hřišti obhájce trofeje AC Milán.

Článek

"V nejtajnějších snech jsme si to asi všichni přáli, ale každý v nich uvažoval možná tak o bodu. Podařilo se nám něco fantastického, byl to hodně dobrý fotbal," zářil 23letý obránce, který se na hřišti hodně potkával s hvězdnými útočníky soupeře Ševčenkem a F.Inzaghim.

"Když jsem je dřív sledoval v televizi, zdálo se mi, že hrají mnohem lépe. Gól nám nedali, tak to snad bylo dobré. Víc zlobili středoví hráči Pirlo a po vystřídání Rui Costa," prozradil Rozenhal.

Hodinová oslava

Před utkáním na San Siru přehnanou nervozitu necítil, věděl, že Bruggy mohou jen překvapit. "Ale když se kolem mě při rozcvičování prohnali Maldini, Seedorf nebo Nesta, měl jsem takový zvláštní pocit. Při nástupu a znělce Ligy mistrů jsem jen zavřel oči a vychutnával si tu atmosféru," popsal bývalý mistr Evropy do 21 let.

Mužstvo zůstalo přes noc v Miláně, do Belgie všichni letěli až v čtvrtek dopoledne. Proběhla nějaká menší oslava? "Nikdo nekontroloval, jestli jdeme spát nebo ne. Na zápase byl taťka od mé přítelkyně, tak jsme zašli do pizzerie na pivečko. Ale už za hodinu jsem byl zpátky v hotelu," přiblížil olomoucký odchovanec.

Během dosavadní kariéry prý něco podobného na klubové úrovni nezažil. "Bylo to maximum, co jsem zatím dokázal, ale rád bych to jednou dotáhl ještě dál. Teď jsem strašně šťastný. Chytil jsem se tady, hraju i Ligu mistrů a co víc bych si mohl přát..."

Reklama

Související témata: