Hlavní obsah

Nedvěd odstartoval další jízdu Ligou mistrů

PRAHA

Fotbalisté Juventusu Turín a Realu Madrid jsou jako jediní v polovině základní části Ligy mistrů bez ztráty bodu. Italský mistr a loňský poražený z finále prestižní soutěže hodně spoléhá na výkony českého kapitána Pavla Nedvěda. Ten zářil ve všech třech dosavadních zápasech a zcela naplňuje plány o opakování loňské jízdy Ligou mistrů.

Foto: ČTK/AP

Juventusu to v Lize mistrů znovu šlape, turínský orchestr diriguje na hřišti Pavel Nedvěd.

Článek

Real Madrid po dvou jasných vítězstvích ve skupině F na třetí pokus k plnému bodovému zisku spíše doklopýtal hlavně díky brance Raúla, který už v evropských pohárech nasázel pětačtyřicet branek a pouhé čtyři zásahy ho dělí od rekordu legendárního Di Stéfana.

Kanonýrem je Drogba

Naději na postup v téže skupině živí i Marseille se Štěpánem Vachouškem a Rudolfem Skácelem, jenž podzimní zápasy sleduje kvůli předešlému startu za Slavii v předkole jen z tribuny. Francouzský tým spoléhá zejména na kanonýra Didiera Drogbu. Avšak rodák z Abidjanu, který dal pět ze sedmi branek a je vůbec nejlepším střelcem dosavadního průběhu Ligy mistrů, nemá v mužstvu podobně produktivního spoluhráče.

Za očekáváním jsou výsledky Arsenalu. Londýnský klub sice dominuje na domácí scéně, jenže v Evropě ztrácí lesk a nevyhrál jako jeden z mála jediné utkání, přitom před startem soutěže neskrýval nejvyšší ambice.

Stejně bídnou bilanci má ještě pět dalších klubů. V případě Partizanu Bělehrad v konkurenci Porta, Realu Madrid a Marseille nejde o žádné dramatické překvapení, na rozdíl od ambiciózní Celty Vigo, přemožitele pražské Slavie.

Zklamáním jsou Řekové

Zklamáním jsou i výkony řeckých týmů. Olympiakos Pireus, Panathinaikos a AEK Atény nasbíraly dohromady v devíti zápasech pouhé dva body při děsivém skóre 3:15. Přitom před startem se zástupci všech tří klubů naparovali, že nejsou žádní outsideři.

Velkým překvapením je zatím Ajax Amsterdam. Tým s českými reprezentanty Tomášem Galáskem a Zdeňkem Grygerou je zcela nečekaně v čele skupiny H se šesti body, když podlehl jen AC Milán, a navíc hodně nešťastně. V téže skupině se nečekaně drží ve hře i Bruggy s Davidem Rozehnalem, zejména díky senzačnímu vítězství nad AC Milán.

Chelsea chytala dech pomalu

Poněkud těžkopádně se rozjížděla londýnská Chelsea. Po miliónových nákupech Rusa Abramoviče se čekal od anglického týmu suverénnější start. Ale teprve třetí zápas s Laziem ukázal skutečnou sílu týmu. Italové se totiž prakticky celý zápas jen bránili.  "Namíchal jsem tým z italských a španělských zkušeností a anglické bojovnosti. Začíná to fungovat," usmíval se trenér Chelsea Claudio Ranieri.

Naopak hodně rozladěn byl z porážky v Londýně kouč Lazia Roberto Mancini. "Tato skupina se bude rozhodovat až na samém konci. A stále věřím, že devět bodů bude na postup stačit. Doufám, že to my a Chelsea dokážeme," uvedl Mancini, jako by Spartu s Besiktasem zcela odstřelil.

Reklama