Hlavní obsah

Zpackanou sezónu napraví jen vítězství v Lize mistrů, ví brankář Chelsea Čech

LONDÝN

Totálně pokažená sezóna. Přesně takovou zažívají fotbalisté Chelsea. Po loňském double letos na trofej v FA Cupu nedosáhnou a na ligový triumf s největší pravděpodobností také ne. Vše ale může být úplně jinak. Pokud by se totiž podařilo svěřencům Carla Ancelottiho vyhrát Ligu mistrů, nikdo by nebral sezónu 2010/11 jako propadák. „Liga mistrů je de facto poslední soutěž, která nám zbyla,“ ví brankář Petr Čech.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Ačkoliv se Petru Čechovi podařilo chytit jeden pokutový kop v penaltovém rozstřelu 4. kola FA Cupu proti Evertonu, nakonec Londýňané postup vydřít nedokázali. Po vyřazení z Carling Cupu přišla Chelsea o další možnost získat jednu z trofejí, navíc velmi ceněnou. V ligové tabulce jsou Blues na páté příčce s hrozivou dvanáctibodovou ztrátou na vedoucí Manchester United.

„Samozřejmě pořád bojujeme o co nejlepší umístění, matematicky dál žijeme, ale vůbec to nemáme ve svých rukách. Musíme jen doufat, že ostatní hodně poztrácejí, což se dá těžko předpokládat. Proto je Liga mistrů de facto poslední soutěž, která nám zbyla,“ řekl na svých oficiálních stránkách český gólman, který přiznal, že nálada v týmu není nejlepší. „Není to úplně ideální, všechny nás to mrzí. Ale teď je důležité zmobilizovat síly, protože jsme s Evertonem byli na hřišti i s prodloužením přes dvě hodiny,“ dodal Čech.

Čech: Musíme zmobilizovat síly

A přitom už v úterý čeká na muže ze Stamford Bridge další důležitý zápas. V úvodním utkání osmifinále Ligy mistrů se představí v Kodani. A Chelsea je v tomto dvojzápase jasným favoritem. „Oni nemají co ztratit, budou chtít uhrát co nejlepší výsledek bez toho, že by byli pod nějakým tlakem. Už postup do osmifinále je pro Kodaň bonus a cokoliv uhrajou navíc, pro ně bude fantastický úspěch,“ je si vědom reprezentační gólman.

V dresu Kodaně pravidelně nastupuje i obránce Zdeněk Pospěch. Oba čeští reprezentanti se již o nadcházejícím duelu pobavili. „Říkali jsme si, že ať naše konfrontace dopadne jakkoliv, jedinou výhodou bude, že český fotbal bude mít jistého zástupce ve čtvrtfinále...,“ vyprávěl osmadvacetiletý rodák z Plzně. Na sázky či hecování však prý nedošlo. „Já na tohle nejsem,“ vysvětlil.

Do utkání bude moci nastoupit Fernando Torres. Španělský šutér bude chtít pomoci svým novým spoluhráčům k postupu. Po nevydařené sezóně Chelsea prostě musí přes Kodaň přejít. „Stoprocentně. Nejde o soupeře, ale o kolo. Skončit v osmifinále by pro Chelsea bylo špatné, to přece není cíl žádného velkého klubu,“ ví Čech.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG