Hlavní obsah

Pomsta může být sladká, Bayern má obhájce trofeje na lopatě

MNICHOV

Pohárový los jim vnutil příležitost velké pomsty a fotbalisté Bayernu Mnichov dělají vše pro to, aby ji využili. Loni podlehli ve finále Ligy mistrů milánskému Interu 0:2, teď mají před domácí odvetou osmifinále výhodu výhry 1:0 z prvního utkání. Ve druhém úterním duelu je favoritem Manchester United, který po remíze 0:0 hostí Marseille. Oba zápasy můžete v on-line reportážích sledovat na Sport.cz.

Foto: ČTK/AP

Mario Gomez z Bayernu Mnichov (vlevo) bojuje o míč s Luciem z Interu

Článek

K senzaci na italský účet chybí už jen málo. Inter Milán zůstal posledním zástupcem Serie A v pohárové Evropě, přitom před odvetou v Mnichově je obhájce trofeje také na pokraji vyřazení.

„V Miláně jsme zahráli velmi dobře. Chtěli jsme tam vstřelit gól a remizovat, takže výhra 1:0 byla vlastně nad plán,“ potvrzuje psychickou výhodu svého týmu záložník Bastian Schweinsteiger.

Druhá část velké odplaty za loňskou finálovou porážku na madridském San Bernabeu je nachystána... „Každý mluví jen o nějaké pomstě, ale teď je úplně jiná situace. Finále se hraje na jeden zápas, zatímco v osmifinále platí jiné počty. A nás čeká ještě odveta,“ upozorňuje ofenzivní záložník Arjen Robben. „Ještě není nic hotovo, nesmíme usnout na vavřínech. Máme však samozřejmě dobrou šanci jít dál,“ dodává.

Fotbalisté Interu Milán s trofejí pro vítěze Ligy mistrů. I tahle fotografie požene Bayern k velké pomstě...foto: Reuters/Kai Pfaffenbach

Gomez a spol. berou Ligu mistrů jako poslední šanci

Bayern po výhře v Miláně prohrál tři zápasy v řadě, což se mu přihodilo poprvé po deseti letech a stálo ho to mimo jiné vyřazení z Německého poháru. Bavoráci se chytili až o víkendu drtivou výhrou 6:0 nad Hamburkem. „Taková kanonáda se nepovede každý den. Krátká krize je snad pryč, Liga mistrů je teď pro nás poslední soutěží, kterou můžeme letos vyhrát,“ poukazuje útočník Mario Gomez, autor vítězného gólu z Milána.

Ve složité pozici je trenér Louis van Gaal. S vedením klubu se dohodl, že po sezóně v Bayernu končí. „Pro každého kouče je taková chvíle těžká. Ale jsme dál na jedné lodi, musíme sezónu dojet tak, aby byl Bayern úspěšný. Je třeba odolat tlaku a hrát dál tak, jak jsme to předvedli proti Hamburku,“ slibuje Van Gaal.

To už by byl s Interem amen... „Potřebujeme hrát ofenzivně,“ spoléhá se kouč Leonardo na formu svých útočníků. „V odvetě je všechno možné, pořád máme šanci vyhrát a postoupit. Na sérii porážek Bayernu však nesmíme spoléhat. Doma se na ně každý koncentruje, v Lize mistrů se jim možná hraje lépe,“ uvědomuje si kanonýr Samuel Eto’o.

Patrice Evra (vlevo) v souboji s Loic Remym z Marseillefoto: Reuters/Jean-Paul Pelissier

Doma jsme silní, spoléhá Ferguson

Také „Rudí ďáblové“ si z prvního utkání přivezli povzbudivý výsledek. Nudnou bezbrankovou remízu z Marseille chce Manchester United na Old Trafford přetavit v postup. „Výsledek 0:0 venku může být v pohárovém součtu dobrý. Doma jsme silnější, to se letos jasně ukazuje. Z toho budeme chtít těžit,“ avizuje kouč Alex Ferguson.

„Manchester je jasným favoritem. Stále je to velký a nebezpečný tým,“ uznává jeho protějšek Didier Deschamps. „Předpokladem úspěchu je, aby hráči věřili, že mohou i na Old Trafford uspět. I pro nás je přece důležité, že jsme v prvním utkání neinkasovali. To by se nám mohlo hodit,“ naznačuje Deschamps, že vstřeleným gólem by mohl Olympique přivést favorita do nesnází.

„Odveta bude hodně těžká. I když Manchester možná není úplně v pohodě, pořád je to velký fotbalový stroj. Budeme muset využít každé šance na postup, kterou nám dají,“ přizvukuje trenérovi útočník André Ayew.

Úterní program osmifinále (začátky ve 20:45)
Bayern Mnichov - Inter Milán (ČT4, on-line na Sport.cz), první zápas: 1:0.
Manchester United - Olympique Marseille (Nova Sport, on-line na Sport.cz), první zápas: 0:0.
Postup do čtvrtfinále již mají jistý Barcelona, Šachtar Doněck, Schalke a Tottenham, ve středu se hrají zápasy Chelsea - Kodaň (první utkání 2:0) a Real Madrid - Lyon (1:1).

Reklama

Související témata: