Hlavní obsah

VIDEO: Real zakroutil kohoutům krkem. Byla to pro ně mission impossible, pravil Mourinho

MADRID/PRAHA

Dva direkty v rychlém sledu Tottenham ustát nemohl. V konfrontaci s madridským Realem obzvláště ne. Těsně před začátkem prvního čtvrtfinálového duelu Ligy mistrů musel totiž trenér Tottenhamu Harry Redknapp stáhnout ze sestavy Lennona, po čtvrthodině přišel o vyloučeného Crouche. „V deseti bylo nemožné soupeři vzdorovat. Několikrát v této sezóně se nám to sice už podařilo, ale nikoli proti tak dobrému týmu jako Real,“ povzdechl si po prohře 0:4 kouč „kohoutů“.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Zakaboněný kouč Realu Madrid José Mourinho. Zápas proti oslabenému Tottenhamu mu nebyl po chuti.

Článek

Čtvrtfinálová partie na madridském San Bernabeu ještě nezačala a plány trenéra Tottenhamu dostaly vážné trhliny. „Po rozcvičení vypadal Lennon nešťastně. Přiznal, že se cítí  slabý, že nemá žádnou energii a sílu. Nemohl jsem riskovat a proto jsem ho nepostavil a v sestavě udělal na poslední chvíli změny,“ líčil Redknapp, že prožíval horké chvíle už před utkáním.

V deseti jsme nárok neměli, uznal Redknapp

První čtvrthodina je pak ještě umocnila. Už po pěti minutách gól inkasovaný z hlavy Adebayora, po dalších deseti vyloučení běsnícího Crouche, který nejprve zkosil Sergia Ramose a poté Marcela. "Takový neškodný hráč," neuměl si Redknapp jeho zákroky vysvětlit.

Emmanuel Adebayor slaví gól do sítě Tottenhamu. V dresu Realu se v Lize mistrů trefil poprvé.foto: Reuters

„Sudí ale rozhodl správně. Jinou možnost ani neměl, když už předtím Peterovi ukázal žlutou,“ nemínil Redknapp svalovat vinu za čtyřgólový debakl na německého rozhodčího Brycha. „Do přestávky jsme hráli v deseti lidech fantasticky, ale pak nám došel dech a síly. Nelze uspět, když hrajete takřka osmdesát minut v deseti,“ uznal, že proti Realu neměl jeho tým nárok.

I Mourinho se k obhajobě přidal

„Nemáte šanci uspět v deseti proti jedenácti na takové úrovni, jakou má Liga mistrů. Taková mise je prostě nemožná. Hrál jsem v deseti s Chelsea proti Barceloně a neuspěl. Hrál jsme v deseti s Interem proti Barceloně a také nepochodil. A Arsenal dopadl před pár týdny s deseti hráči proti Barce podobně,“ hájil Tottenham i trenér Realu José Mourinho. „Je to jen otázka času a pochopitelně mužstva, jež má početní převahu. Jeho koncentrace, schopnosti udržet vysoké tempo, nenechávat soupeře dýchat a nepůjčovat mu míč. My to ostatně ve druhém poločase předváděli.“

Překvapivě však netajil jisté zklamání, že utkání na San Bernabeu mělo tak jednoznačný průběh. „Mám rád skutečné fotbalové zápasy a proto jsem byl z průběhu našeho duelu trochu smutný. Je mi líto, že Tottenham nebyl schopen hrát to, co chtěl. Byla to pro něj mission impossible,“ nechal se slyšet charismatický Portugalec, který naplní slib daný před sezónou a jako první trenér po dlouhých letech přivede Real do semifinále Champions League.

To ještě není konec, tvrdí José

Jindy sebevědomý a v prohlášeních mnohdy velkohubý Mourinho se však podobnému optimismu brání a tvrdí, že partii s Tottenhamem nepovažuje za rozhodnutou. „Znám dobře anglický fotbal. A anglickou mentalitu rovněž. A vím, co nás za týden na White Hart Lane čeká. Cestovat k odvetě kamkoli jinam, řekl bych ano, jsme mezi posledními čtyřmi. Jenže v Anglii se drží své víry až do konce, takže po prvním zápase konec naší konfrontace se Spurs zdaleka není,“ pravil lakonicky.

Reklama

Související témata: