Hlavní obsah

VIDEO: Obhájce potupen. Kdo vyřadil nás, má šanci i proti Manchesteru, tvrdí kouč Interu

GELSENKIRCHEN/PRAHA

Znectěn a potupen opouštěl italský obhájce scénu Ligy mistrů. A navíc po konfrontaci s průměrným německým Schalke 04. Milánský Inter na svého čtvrtfinálové soupeře nestačil ani ve druhém utkání, po debaklu na San Siru 2:5 prohrál i odvetu, takže konec letošního účinkování pro něho byl víc než hořký. „Je to pro nás těžko stravitelné,“ přiznal rozčarovaný brazilský kouč Leonardo do mikrofonů Rai Sport.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Zklamání fotbalistů Interu Diego Milita (vlevo) a Samuela Eto'o

Článek

Za to Gelsenkirchenu propuklo hotové šílenství. „To je to správné slovo. Šílenství, šílenství, šílenství,“ vykřikoval v čestné lóži šéf Schalke Clemens Tönnies. „Obrovský večer. Senzační výsledek. Skvělý úspěch. Jsem hrdý na celý tým i trenéra,“ chraptěl do mikrofonů a objektivů televizních kamer.

Rangnick? Čtyři zápasy - čtyři výhry

Aby ne, když tah s výměnou Felixe Magatha a příchodem nového kouče Ralfa Rangnicka mu vyšel dokonale. Rangnick zatím vedl Schalke ve čtyřech zápasech a všechny čtyři vyhrál. A to se přitom dvakrát utkal s vítězem Champions League.

Staronový kouč Schalke Ralf Rangnick mohl být maximálně spokojen.foto: ČTK/AP/Antonio Calanni

„Pokud povolíte vítězi Ligy mistrů ve dvou vzájemných střetnutích jen pár šancí, víte, že jste hráli dobře. A my dobře hráli, takže to byla velká představení. Zásluhou hráčů, protože každý z nich tvrdě pracoval, což byl klíč k našemu úspěchu,“ glosoval postup přes Inter Ralf Rangnick. Postup historický, protože Schalke se mezi čtyřmi nejlepšími fotbalovými kluby Evropy ocitlo vůbec poprvé.

Raul slíbil i nemožné

Nezapomněl přitom vyzdvihnout zásluhy španělské legendy Raula, jenž v samém závěru první půle dal vedoucí gól, čímž partii s Interem rozhodl definitivně. „Dokázali jsme sami sobě, že jsme schopni hrát i s velkými soupeři. Teď mohu jen slíbit, že uděláme všechno, aby to měl s námi Manchester v semifinále složité tak, jak to jen bude možné,“ poslal třiatřicetiletý Raul, jenž nastřílel v Lize mistrů už 71 branek, na tribunu, kde zápasu přihlížel manažer Manchesteru United Alex Ferguson.

Raúl (vpravo) oslavuje s fanouškem triumf Schalke 04 ve čtvrtfinále Ligy mistrůfoto: Reuters/Ina Fassbender

„Máme před Schalke velký respekt, ale bylo by katastrofou, pokud bychom neměli přes něj postoupit do finále,“ kontroval z ostrovů obránce Manchesteru Patrice Evra.

„Jasně že jsme proti Manchesteru jasnými outsidery, ale nebyli jsme jimi snad i před čtvrtfinále s Interem? Zvláště, když dokázal vyřadit Bayern,“ připomněl trenér Ragnick Italům německou pomstu za osmifinále, které rozhodla odvetná partie v Mnichově.

Leonardo: Kdo vyřadil nás, má šanci i dál

I tentokrát kouč Interu Leonardo doufal, že by se podobný zázrak mohl opakovat. „A to přesto, že tříbrankové manko bylo značné. V první polovině zápasu jsme hráli dobře, jenže jsme se nepřipravili tolik potřebné šance. Mohli jsme se dostat do hry, kdyby za stavu 1:1 přišla penalta,“  narážel na sporný moment po vyrovnávací brance.

Trenér Interu Leonardo skončil s obhájcem trofeje ve čtvrtfinále.foto: Reuters/Alessandro Garofalo

Pokutový kop ovšem slovenský sudí neodpískal a Inter v Gelsenkirchenu padl. „Dostali jsme se do potíží v nejnevhodnějším čase. Na mužstvu je patrná únava z toho, že se muselo vracet do hry o titul v italské lize, což se ve vystoupení proti Schalke promítlo. Jsme vyřazeni, takže teď se musíme soustředit na Serii A a semifinále Italského poháru s AS Řím," glosoval brazilský trenér vyřazení a při hodnocení semifinálových vyhlídek polichotil Němcům.

„Kdo vyřadí loňského vítěze, má šanci dokázat ještě víc. V semifinále bude záležet na momentální formě obou mužstev,“ dal Schalke naději.

Reklama

Související témata: