Hlavní obsah

Guardiola se pustil do Mourinha a udělil mu mimosoutěžní trofej Ligy mistrů

MADRID

Trenérovi fotbalistů Barcelony Josep Guardiolovi došla trpělivost s chováním Josého Mourinha. Jindy zdrženlivému Katalánci se nelíbila kritika, které ho kontroverzní trenér Realu Madrid podrobil před vzájemným duelem v semifinále Ligy mistrů.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Trenér Barcelony Pep Guardiola před svým protějškem z Realu Mourinhem

Článek

"Protože si pan Mourinho vzal do pusy mé jméno, udělám to samé. Je to mistr urážek, velký šéf a v tom s ním nikdy nebudu moci soutěžit," prohlásil podle agentury Reuters Guardiola. "Mimo hřiště mě už porazil a za to bych mu chtěl udělit mimosoutěžní trofej Ligy mistrů. Doufám, že si ji vezme domů a užije si ji," dodal.

Mourinho na předzápasové tiskové konferenci prohlásil, že Guardiola si po nedávné prohře s Realem ve finále Španělského poháru stěžoval na rozhodčí. Kouči Barcelony se také nelíbilo familiární oslovení Pep, které trenér Realu použil. "Je to poprvé, co mi říká Pep. Normálně si udržujeme odstup. Ale když mi říká takhle, tak já mu musím říkat José. Nenechám si to líbit. Když v tom bude pokračovat, budu na něj volat 'Hej, José'," prohlásil Guardiola.

Bývalý záložník, který se s Mourinhem potkal už během hráčské kariéry v Barceloně, kde portugalský kouč pracoval v 90. letech jako tlumočník, je navíc přesvědčen, že kritiku si nezasloužil, protože jeho slova o sudích po pohárovém finále byla překroucena. "Pracovali jsme spolu čtyři roky. Známe se a budu na to vzpomínat. Je ale smutné, když někdo, koho znáte, nevěří vám, ale tomu, co si přečte," prohlásil.

Guardiola současně uvedl, že slovní přestřelky přes média ale s Mourinhem vést nehodlá. "Jestli chce Barcelona někoho, kdo bude válčit na tiskových konferencích, tak ať si najde jiného kouče. Já tohle dělat nebudu," řekl.

Reklama

Související témata: