Hlavní obsah

Rooney a Giggs během dvou minut sestřelili Schalke

PRAHA

Skvělou výchozí pozici si vypracovali fotbalisté Manchesteru United, kteří v úvodním semifinále Ligy mistrů zvítězili na hřišti Schalke 04 2:0. Domácí naděje dlouho držel brankář Manuel Neuer, ve druhé půli na něj však Rudí ďáblové našli recept. Během dvou minut, v rozmezí 67. a 69. minuty, se prosadili Ryan Giggs a Wayne Rooney. Odvetné utkání se na Old Trafford hraje ve středu 4. května.

Foto: Alex Domanski, Reuters

Wayne Rooney (uprostřed) děkuje svému spoluhráči z Manchesteru United Javieru Hernándezovi za gólovou přihrávku.

Článek

Gólman Schalke Manuel Neuer je jedním z možných kandidátů na brankáře, který nahradí legendární Edwina Van der Sara, jenž po této sezóně končí aktivní kariéru. A německý reprezentant na sebe nemohl příznivce Manchesteru lépe upozornit. V úvodním poločase si na něm totiž vylámaly zuby téměř všechny ofenzivní  hvězdy Rudých ďáblů, které poslal Alex Ferguson na hřiště.

Brankář Schalke Manuel Neuer zasahuje v utkání proti Manchesteru.foto: Reuters/Alex Domanski

Už ve třetí minutě se o technickou střelu pokusil Rooney, Neuer však míč směřující do brány vytěsnil. Už o dvě minuty později byl v první gólové příležitosti utkání Park, gólman Schalke tentokrát předvedl svůj reflex. Korejec po čtvrthodině hry vyslal do další vyložené šance Hernándeze. Ani Chicarito však nedokázal Němce překonat.

Domácí do zápasu sice nastoupili aktivně a snažili se často útočit. Jejich ataky však nekončily šancemi. Tři střely, které musel Van der Sar v úvodním dějství likvidovat, nebyly pro nizozemského brankáře žádným problémem. Jeho protějšek měl po úvodním poločase sedm zásahů. Dvakrát se mu podařilo vychytat i hrdinu čtvrtfinále Ryana Giggse. Velšanovi nejdříve chytil dalším reflexním zákrokem hlavičku a v závěru první půle mu překazil radost, když na něj šel Giggs zcela sám.

Ryan Giggs z Manchesteru United střílí branku gólmanovi Schalke Manuelu Neunerovi.foto: Reuters/Alex Domanski

Druhá půle přinesla stejný obrázek hry jako ta úvodní. Manchester dobýval branku německého celku. Už po dvou minutách se znovu blýskl domácí brankář, když vytěsnil hlavičku Carricka. Čisté konto však Neuner nakonec udržel do 67. minuty. Rooney v té době totiž vyslal do druhého sólového nájezdu Giggse, který tentokrát nezaváhal, když prostřel Neuera mezi nohama.

Stav 1:0 pro United platil pouhé dvě minuty. Do další vyložené příležitosti se dostal po Hernándezově přihrávce Rooney, který svým třetím gólem v letošním ročníku Ligy mistrů rozesmutnil domácí fanoušky podruhé.

Fotbalová Liga mistrů, úvodní semifinále
Schalke 04 - Manchester United 0:2 (0:0)
Branky: 67. Gigs, 69. Rooney. Rozhodčí: Velasco Carballo (Šp.). ŽK: Metzelder, Sarpei - Fabio. Diváci: 52.000 (vyprodáno).
Schalke: Neuer - Učida, Metzelder, Matip, Sarpei (72. Escudero) - Farfán, Papadopulos, Jurado (82. Draxler), Baumjohann (53. Kluge) - Edu, Raúl. Trenér: Rangnick.
Manchester: Van der Sar - Fabio, Ferdinand, Vidič, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Pak Či-song (73. Scholes), Hernández (73. Anderson) - Rooney (83. Nani). Trenér: Ferguson.

Reklama

Související témata: