Hlavní obsah

Na Britských ostrovech spojence pro svou spikleneckou teorii Mourinho nenašel

LONDÝN/PRAHA

Na ostrovech podporu nenašel. Spojence také ne. Ani kouč Chelsea Carlo Ancelotti, ba ani trenér Arsenalu Arséne Wenger nevěří ve spiknutí, jehož cílem by bylo vynést a držet na evropském fotbalovém trůnu Barcelonu. Přitom právě jejich mužstva dával trenér madridského Realu José Mourinho po středečním semifinálovém zářezu s Barcou za příklad klubů, které byly odstraněny Kataláncům z cesty, jen aby mohli fotbalové Evropě kralovat.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Trenér Realu Madrid José Mourinho během zápasu s Barcelonou.

Článek

Právě Chelsea a Arsenal dával kontroverzní portugalský kouč ve službách „Bílého baletu“ José Mourinho za příklad klubů, které rozhodčí zařízli, jen aby měla Barcelona navrch.

A samo sebou že uváděl semifinále Ligy mistrů před dvěma lety mezi Chelsea a Barcelonou nebo letošní čtvrtfinále Barcelony s Arsenalem, že jmenoval nejen německého rozhodčího Starka soudcujícího středeční zápas, ale vytasil se i se jmény Frisk, Övrebö, Busacca. Ti všichni byli podle frustrovaného Mourinha Barceloně nakloněni a na scéně Ligy mistrů jí pomohli.

Carlo Ancelotti, trenér londýnské Chlesea, ve spiknutí nevěří.foto: ČTK/AP

Nepřidal se ani Ancelotti, ani Wenger

„V žádné spiknutí nevěřím. Chyby dělají trenéři, hráči a rozhodčí samozřejmě také. Chápu zklamání Mourinha z toho, že ve středečním zápase s Barcelonou spatřil  Pepé červenou kartu v situaci, která byla hodně nejasná. Hrát v semifinále Ligy mistrů proti Barceloně jen v deseti samozřejmě není snadné, jenže fotbal není o spiknutí, ale o chybách,“ odmítl se postavil na Mourinhovu stranu kouč Chelsea Carlo Ancelotti.

Ani Arséne Wengere se nestal Mourinhovým spojencem, i když právě on se po březnové čtvrtfinálové partii na Nou Campu moc a moc rozčiloval, když na začátku druhého poločasu musel Van Persie předčasně do šaten. A jen za to, že neslyšel hvizd italského sudího Busacca, po odpískání vystřelil na bránu Barcelony, aby poté spatřil druhou žlutou kartu a musel z placu.

Přípravě spiknutí nevěřím, pravil "Profesor"

Kanonýři dohrávající v deseti dvakrát inkasovali, z Ligy mistrů vypadli a Wenger za své chování a výroky dostal trest na jeden zápas. „Přitom jsem sudím tváří v tvář řekl jen to, co si o jeho verdiktu myslím. Kdo hraje a dělá fotbal na podobné úrovni, nemůže podobné rozhodnutí pochopit,“ vysvětloval francouzský „Profesor“ příčiny své zloby.

Trenér Arsene Wenger rozhazuje rukama. Nesouhlasí s verdiktem sudího během utkání Arsenalu v Barceloně.foto: Reuters

Jenže tentokrát reagoval na Mourinhova slova víc než zdrženlivě. „Odmítám prostě věřit teorii, že by Barcelona připravila spiknutí, aby měla volnou cestu do finále ve Wembley. V této sezóně se skutečně přihodilo mnoho podivného, ale podle mého názoru šlo jen o náhodu,“ pravil Wenger na své pravidelné tiskové konferenci.

Disciplinární komise UEFA se bude zabývat Mourinhovými výroky a obviněními příští pátek v Nyonu.

Reklama

Související témata: