Hlavní obsah

Abidalovi rakovina jater změnila život. Prodal všechna auta a peníze věnoval charitě

BARCELONA

Obránce Eric Abidal z Barcelony přiznal, že po operaci národu na játrech zásadně změnil pohled na život. Francouzský fotbalista proto po úspěšném zotavení prodal všechna svoje auta a peníze věnoval na charitu.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Eric Abidal (vpravo) se svým spoluhráčem z Barcelony Lionelem Messim.

Článek

Nádor u jednatřicetiletého Abidala našli lékaři v březnu a francouzský reprezentant se okamžitě podrobil operaci. "V takových chvílích člověk hned myslí na nejhorší. To byla také první věc, na kterou jsem se ptal lékařů," citoval Abidala server fifa.com.

Větší potlesk než za postup do finále

O necelé dva měsíce později už Abidal nastoupil v odvetném semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid a jeho návratu tleskali fanoušci víc než postupu Barcelony do finále. "Byla to velmi náročná sezóna, ale všechno naštěstí dopadlo dobře. Myslel jsem, že už nikdy nebudu hrát," uvedl.

Abidal také po úspěšném boji s nemocí změnil pohled na život. "Dívám se na všechno jinak. Spousta věcí, které jsem považoval za důležité, už pro mě nic neznamená. Proto jsem také prodal všechna auta, která jsem měl," prohlásil.

"Když máte takový problém, jako jsem měl já, tak jsou vám auta k ničemu. Proto jsem je prodal a peníze půjdou na boj s nemocemi. Dostanou je organizace, se kterými jsem byl v kontaktu," řekl.

Reklama

Související témata: