Hlavní obsah

Další bitvy v evropských pohárech by Plzeň mohla hrát v pražském Edenu

PLZEŇ/PRAHA

Rekonstrukce stadiónu ve Štruncových sadech probíhá za pochodu, ale fotbalisté Viktorie Plzeň ještě nevědí, zda na něm budou moci hrát evropské poháry v případě postupu přes Trondheim v třetím předkole Ligy mistrů i v další fázi. Vše má v rukou vrcholný orgán evropského fotbalu UEFA. Klub proto už raději našel i záložní variantu: stadion v pražském Edenu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Plzně se radují z branky

Článek

Nyní může Viktoria na svém stadionu využívat pouze hlavní tribunu s kapacitou 5400 míst. Dnešní duel 3. předkola Ligy mistrů s Trondheimem se v Plzni může hrát bez výhrad. „S UEFA jsme o tom komunikovali s dostatečným předstihem. Věděli o tom a souhlas jsme dostali,“ prozradil mluvčí klubu Jaromír Hamouz.

V pondělí dorazil do Plzně delegát UEFA a kontroloval veškeré úpravy. „Zajímal se i o termíny dokončení dalších tribun a teď záleží na UEFA, jak se postaví k dalším zápasům na našem stadiónu,“ uvedl Hamouz.

Pokud Plzeň postoupí přes Rosenborg, má jistou základní skupinu některého z pohárů. „I kdybychom vypadli, čekalo by nás play off o Evropskou ligu a o tom by UEFA teprve rozhodovala,“ přiznal Hamouz.

Do konce srpna by měly být hotové tribuny za oběma brankami, tím se kapacita zvýší na 8500 míst. „Na protilehlou tribunu bychom diváky mohli pustit do konce října. Finální kapacita bude 12 500. Definitivně by mělo být vše hotovo do jarních bojů,“ prozradil mluvčí klubu.

Pokud by UEFA stadión pro pokračování pohárů neuznala, Plzeňští by hráli v azylu. „Museli jsme samozřejmě předjednat i tuto variantu. Zřejmě bychom hráli v Edenu.“

Reklama

Související témata: