Hlavní obsah

Snad se zázrak podaří, věří kouč Vrba, který zažil nejhezčí chvíle kariéry

Pavel Vrba si výhru v Kodani užíval. Ale místo samých superlativů dokázal své svěřence z Viktorie Plzeň i zkritizovat. Možná aby jim před odvetou nenarostl hřebínek. „Půjdeme do toho se vší pokorou. Ale uděláme vše pro to, aby se ten zázrak podařil," řekl kouč, který zažívá nejhezčí chvíle své kariéry.

Foto: Lars Krabbe, ČTK/AP

Skvělí plzeňští fanoušci v ochozech stadiónu v Kodani vyvolávali i jméno kouče Pavla Vrby.

Článek

"Máme to dobře rozehrané, ale pořád je to jen poločas. Neříkám to jako frázi, ale prostě to tak je. Kodaň je velmi silná, určitě se nesloží. Budou to chtít otočit. A víme, že už se takové věci podařily. Vzpomeňte na Liberec s Rapidem Bukurešť. Po výhře 3:0 zvenku vypadli. Proto nikdo z nás nic nepodcení a znovu ten zápas odjezdíme na sto procent. Musíme to zvládnout,“ uvedl Vrba.

Celkově tým chválil, ale hlavně k první půli měl výhrady. „Na můj vkus jsme se moc nechali zatlačit, v ofenzívě to nebylo dobré. Pak jsme se dopředu zlepšili, neztráceli jsme tolik míčů a v útočné fázi jsme měli víc hráčů do mezihry. To rozhodlo. Ukázali jsme, co nás zdobí: dobrá kombinace a koncovka,“ lebedil si trenér zázraku pohárové Evropy.

Těšilo ho i to, že mužstvo první část bitvy o Ligu mistrů zvládlo bez vykartovaných Bakoše a Jiráčka. Z náhradníků chválil nejvíce Ďuriše.

Pavel Vrba mohl být spokojen.foto: Právo/Milan Malíček

„Odvedl kvantum práce, i když to měl na hrotu těžké. Trappovi vázla rozehrávka, trvalo mu, než se dostal do mezihry. Hlavně v první půli. Pak to zjednodušil a hned to bylo lepší.“

Filla mu nasadil brouka do hlavy

Slova uznání měl i pro náhradníka Martina Filla, který krátce po svém příchodu na hřiště vstřelil parádní třetí gól. Poslední dobou opomíjený hráč teď trenérovi nasadil brouka do hlavy.

„Když k nám přišel ze Stavamgeru, čekali jsme, že bude v základu a bude rozhodovat zápasy. Dopadlo to trochu jinak. Bohužel má asi největší konkurenci na svém postě,“ narážel na jednoho z klíčových mužů týmu Petrželu. „Martin musí čekat na šanci, ale když bude takhle pomáhat, vytváří tlak na mě, abych mu dával daleko větší prostor,“ prozradil Vrba.

Fillo se zase po delší době usmíval. Jeho levačka byla neomylná, nádherně trefil šibenici. „Dlouho jsem nehrál, nehraju, tohle je bomba, že jsem naskočil a dal gól, je prostě fantazie,“ klepal si na svou oranžovou kopačku na levé noze.

Parádní pas od Horvátha

Celá ta akce byla nádherná. „Parádní pas od Horvátha, proměnil jsem to... Tuhle zasekávačku zkouším často a dnes to vyšlo. Ten moment po tom gólu byl krásnej, vždyť já nemám levačku zdaleka tak dobrou. Moc gólů jsem takhle nedal,“ líčil jeden z plzeňských hrdinů, který hru hodně oživil a řekl si o daleko větší šanci. „Snad mi ta trefa pomůže a budu na hřišti víc,“ doufá Fillo.

Reklama

Související témata: