Hlavní obsah

Sparta ještě není v Lize mistrů ztracená

PRAHA

I přes prohry doma s Chelsea, v Istanbulu a remízu v Římě může Sparta ještě postoupit do osmifinále Ligy mistrů. Do konce skupiny G zbývají dvě kola. Pokud by v Londýně vyhrála 2:1 a výše a doma porazila Lazio, má postup jasný.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Obránce tureckého Besiktasu Ibrahim Üzülmez a Karel Poborský ze Sparty (vzadu) v utkání 3. kola Ligy mistrů

Článek

Jestliže by pak Chelsea prohrála v Istanbulu, Pražané by vyhráli dokonce skupinu za předpokladu, že Besiktas prohraje s Laziem.

Na druhé místo by jí mohla stačit ivýhra s Laziem a prohra nebo bod v Londýně za předpokladu, že římský celek vyhraje nad Besiktasem a turecký mistr pak prohraje doma s Chelsea.

Pokud by došlo k počítání minitabulky trojice Sparta, Besiktas, Lazio, kdy by všechny tři celky měly stejný počet bodů, nebo ke srovnání vzájemných zápasů s jedním či druhým soupeřem, je na tom Sparta nyní hůř ve srovnání s tureckým celkem.

Uhlídat Lazio

Na třetí místo a tím přechod do Poháru UEFA stačí udržet Lazio v tabulce za sebou, k čemuž opět vede vítězství nad ním nebo remízy 0:0 či 1:1. Jestliže římský celek bude mít horší skóre, pak stačí i 2:2. Lazio by však muselo prohrát doma s Besiktasem.

Ten může klesnout na poslední příčku, když už získá maximálně jeden bod a Sparta nasbírá čtyři, Lazio pak tři. Kalkulace vycházejí z předpokladu, že Chelsea bude vítězem skupiny. Variant je mnoho a pravděpodobně o konečné podobě tabulky skupiny G rozhodnou až závěrečné zápasy.

Zbývá sehrát
26. 11.: Chelsea - Sparta, Lazio - Besiktas
9. 12.: Sparta - Lazio, Besiktas - Chelsea

Reklama

Související témata: