Hlavní obsah

VIDEO: Tévez odmítl při LM v Mnichově střídat. U mě skončil, láteří Mancini

MANCHESTER

Dny Carlose Téveze v Manchesteru City už jsou zřejmě definitivně sečteny. Argentinský útočník si zadělal na pořádné problémy v úterním zápase Ligy mistrů na hřišti Bayernu Mnichov, když odmítl ve druhém poločase nastoupit na hřiště. Trenérovi Roberto Mancinimu už došla trpělivost: "Pokud nějaký hráč dostává spoustu peněz za to, že hraje za Manchester City Ligu mistrů a pak odmítne nastoupit, tak pode mnou hrát už nebude. Nikdy," říká.

Foto: Phil Noble, Reuters

Carlos Tévez na lavičce fotbalistů Manchesteru City

Článek

Z pohledu Manchesteru to byl v mnichovské Allianz Areně divoký zápas, ovšem ne při výstupu hráčů hostí na hřišti. Nejprve se v 56. minutě pořádně vztekal Edin Džeko, když musel opustit trávník a přepustit místo De Jongovi. A těsně poté to ještě vyšperkoval Tévez, který se ani neobtěžoval poslechnout příkaz trenéra Manciniho k nástupu na hřiště.

Asistent Manchesteru City přišel k lavičce za Tévezem a cosi mu říkal. Argentince však jako by se to vůbec netýkalo a v pohodě posedával na lavičce dál. "Rozhodl jsem se pro změny, protože jsem chtěl mužstvo uklidnit, do konce zápasu přece zbývalo ještě skoro čtyřicet minut. Carlos se ale odmítl rozcvičovat a potom i nastoupit na hřiště," řekl po zápase novinářům Mancini.

"U mě skončil. Pokud by záleželo na mě, už by v týmu nebyl," zlobí se italský kouč, kterého během zápasu v Mnichově museli asistenti uklidňovat. Jeho problémy s Tévezem se táhnou už od léta, kdy se chtěl hráč vrátit do Jižní Ameriky za rodinou. To mu ale klub nedovolil.

Tévez má na celou událost v Mnichově jiný pohled. "Za celou dobu u City jsem se choval jako profesionál. V poslední sezóně jsem byl nejlepším střelcem, ovšem z rodinných důvodů jsem chtěl klub opustit. To mi bylo znemožněno, přesto jsem se snažil odvádět co nejlepší práci," tvrdí Tévez, jenž byl podle svých slov připraven nastoupit a došlo jen k nedorozumění.

United byli blízko výhře, nakonec zachránili remízu

Jen bod v úterý získali v Lize mistrů fotbalisté Manchesteru United, ačkoliv nad švýcarskou Basilejí vedli o dvě branky. "Začali jsme zápas dobře, ale ve druhém poločase se soupeř rozehrál, hráči si dobře rozdávali míče. Dali dvě branky, pak přišla penalta... Na poslední chvíli jsme sice stihli vyrovnat, ale z výsledku jsme zklamaní," řekl po remíze 3:3 útočník Danny Welbeck.

Dlouho to vypadalo, že právě on bude hrdinou zápasu, vždyť Basileji nasázel dva góly už během prvních sedmnácti minut utkání. "Vstřelit dva góly v Lize mistrů, z toho jsem byl pořádně ´na větvi´. Jenže fotbal je týmová hra, takže nakonec nemohu být spokojený," tvrdí Welbeck.

Reklama

Související témata: