Hlavní obsah

Český Messi touží po dresu barcelonského originálu. Jsem natěšený, říká Pilař

Přezdívá se mu český Messi. Třiadvacetiletý ofenzivní záložník Viktorie Plzeň při těch slovech skromně klopí oči. Dnes večer se setká s barcelonským originálem a moc rád by si po zápase na Nou Campu odnes jeho dres. Před pár dny to však vypadalo, že ve vysněném utkání ani nemusí nastoupit...

Foto: David W Cerny , Reuters

Václav Pilař (nahoře) by si rád s Messim vyměnil dres.

Článek

Levé oko vám pořád zdobí stehy po zranění v utkání s Litvou. Jak se vůbec cítíte pár hodin před duelem s Barcelonou?

Teď už dobře. Hlavně lépe na to oko vidím. Dva dny jsem neviděl skoro nic. Otok už opadl, je to dobré a hlava také nebolí, takže jsem připravený nastoupit.

Už jste nervózní?

Teď ještě ne, spíš hodně natěšený. Když jsem ráno vstával, byl to příjemný pocit, když jsem si uvědomil, že budeme hrát proti Barceloně na Nou Campu. Když nastoupím, bude to splněný sen.

V úvodním utkání probíhajícího ročníku Ligy mistrů dal na Nou Campu milánský Pato Barceloně gól už v první minutě. Inspiroval vás?

Byl to krásný gól. Prošel nádherně a ještě lépe zakončil. Milán se dostal do vedení. Kéž by se mi něco takového povedlo, ale bude to těžké.

Ale asi je možné Barcelonu zaskočit i tímto způsobem...

Asi ano, ale Barceloně se to nestává každý den. Tohle spíš byla výjimka, že Barcelona takto inkasovala.

Barcelonský Lionel Messi přichází na tiskovou konferenci před zápasem Ligy mistrů s Plzní. Na svého dvojníka v dresu Viktorie se už také těší.foto: Reuters

Messi byl potěšen, když se na předzápasové tiskové konferenci dozvěděl, že jednomu českému hráči se přezdívá Messi. Jak se těšíte na toho pravého?

Moc se na něj těším. Zatím jsem ho viděl jen v televizi a koukám na něj vždycky strašně rád. Je úžasné, jak v obrovské rychlosti pracuje s míčem. Je neskutečný, jak dává góly nebo na ně nahrává. Teď ho uvidím naživo. To bude zážitek.

Chtěl byste jeho dres?

To víte, že ano! Samozřejmě to i další kluci. Když ho získá někdo jiný, asi mě to bude mrzet, ale i tak to bude zážitek.

Až budou tribuny skandovat jeho jméno, otočíte se také?

(smích) To ne. Messi je jenom jeden. Nějaký Messi z Plzně... To jsem nadhodnocený, na něj nemám. Snad jen tou výškou... Je to hezký, když na mne takhle někdo zavolá, jako se mi to stalo v Hradci, třeba se i otočím, ale beru to s velkou pokorou. On je opravdu jen jeden a nenapodobitelný.

Jak se vám líbí Nou Camp?

Jsem překvapený... Je to krásný stadiónek.

Tréninik Viktorie Plzeň před utkáním Ligy mistrů na stadiónu Camp Nou proti Barceloně.foto: Reuters

Umíte si představit, až se tribuny zaplní?

Abych se přiznal, ani ne. To bude nejspíš obrovský hukot. Už se na to těším, ale přiznám, že asi budu nervózní. Snad to ze mne s úvodním hvizdem spadne. Chci se tu ukázat v nejlepším světle.

Když Nou Camp srovnáte s milánským San Sirem, jak vám z toho vychází?

Tady se mi líbí víc.

V Miláně jste měli malou kabinu. Co na Nou Campu?

Přesně naopak, je obrovská. Máme v ní úplně všechno, včetně vířivky.

Vaši spoluhráči připustili, že tu můžete i hodně vysoko prohrát. Jen bránit se asi na Nou Campu nedá...

To ne, ale nesmíme to otevřít. To by byla sebevražda. Pokusíme se naopak sami něco vymyslet a překvapit.

Kudy by mohla vést cesta k Valdésově brance?

Barcelona, jakmile ztratí míč, ihned napadá ve třech lidech. Musíme si proto bleskově vytvářet volné prostory a pokusit se míč udržet a jít dopředu, i když na rozehrávku budou třeba jen dvě tři sekundy.

Na co nebo na koho si budete muset dát večer největší pozor?

Na všechny! Jejich ofenzivní síla je obrovská... Xavi, Iniesta, Mesii, Pedro, Villa. Kdokoliv z nich dokáže sám rozhodnout zápas. Musíme si také pohlídat ty jejich kolmice mezi obránce. I když budou mít třeba osmdesáti procentní držení míče nebo dostaneme brzy gól, nesmíme se tím nechat otrávit. Tady už padly jiné týmy, než jsme my. Naopak se musíme ještě víc soustředit na náš výkon, abychom šli ze hřiště, třeba i přes prohru, se vztyčenou hlavou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články