Hlavní obsah

Marně spínal Pilař ruce a božského prosil, Messi už dres slíbil Petrželovi

"Český Messi" Václav Pilař marně po zápase spínal ruce a pravého Messiho prosil o výměnu dresu. Hvězda Barcy ho taktně odmítla. Ne však z primadonství, jak si mohli diváci myslet. Triko s číslem 10 si totiž u pana božského zamluvil už o přestávce v tunelu Milan Petržela. Nakonec se ale mladíček možná přece jen dočká. „Slíbil mi druhý dres s tím, že ho dostanu v Praze,“ říkal už veseleji Pilař.

Foto: Karel Felt, Právo

Plzeňský Milan Petržela byl v honu za dresem Lionela Messiho v Barceloně úspěšný.

Článek

Vy jste se s Messim nedomluvil na výměně dopředu?

Ale ano, říkal jsem mu už před zápasem.

Takže se na vás vykašlal?

Tak bych to neřekl. Chtěl jsem mu to o pauze připomenout, ale dřív u něj byl Milan Petržela. A po utkání si ho vyměnil právě s ním. Tak jsem zkusil, jestli by mi nedal ten druhý.

Snad se Václav Pilař dočká dresu v Praze, když to na Nou Campu nevyšlo.foto: Reuters/Albert Gea

A co on?

Šel na tiskovou konferenci nebo do televize, nevím přesně. Čekal jsem na něj skoro hodinu, ale nedočkal jsem se. Pak mi někdo vzkazoval, že ten druhý někomu slíbil, ale určitě mi dres dá v Praze při odvetě.

Je vám líto, že vás Petržela předběhl?

Mrzí mě to... Byl rychlejší. Chtěl jsem alespoň nějaký dres. Nemám nic. Ale odvezu si krásné vzpomínky, zahrál jsem si na Nou Campu proti nejlepšímu mužstvu planety.

Stihl jste mu říct, že vy jste ten český Messi, o němž se mluvilo na předzápasové tiskovce?

Vůbec nebyl čas. Nevím, jestli to věděl.

Lionel Messi dokázal, že žádná primadona není. foto: ČTK/AP/Felice Calabro

Sledoval jste ho na hřišti?

Viděl jsem ho poprvé naživo a bylo to fantastické.

Nakonec jste sehráli s Barcelonou důstojnou partii. Berete těch 0:2?

Musím... Oni byli lepší, hráli to, co potřebovali. My jsme ale určitě v Barceloně nepropadli. Snažili jsme se chodit dopředu. Škoda, že jsme nevystřelili na bránu. Určitě se nemáme za co stydět.

Bude odveta v Praze 1. listopadu jiná?

Bude to jiný zápas, ale Barcelona hraje doma i venku svoji hru, takže očekávám, že zase budou mít míč v držení mnohem častěji než my. Určitě to bude zážitek pro fanoušky, vidět u nás Barcelonu. Věřím, že neuděláme ostudu ani v Edenu.

Reklama

Související témata: