Hlavní obsah

VIDEO: Poplach! Rudí ďáblové budou v Basileji odvracet vyřazení z Ligy mistrů

MANCHESTER

Senzace by to byla ohromná. Manchester United došel v minulé sezóně fotbalové Ligy mistrů až do finále a teprve v něm podlehl Barceloně 1:3. Teď ovšem Rudým ďáblům hrozí, že v letošním ročníku vypadnou již v základní skupině. Po úterní domácí remíze 2:2 s Benfikou Lisabon mají angličtí šampióni nůž na krku – 7. prosince musejí v Basileji alespoň remizovat, v případě porážky končí…

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Útočník Manchesteru United Dimitar Berbatov

Článek

Měli by to zvládnout, jistí si však nemohou být ničím. Svěřenci Sira Alexe Fergusona toužili po postupové jistotě, místo toho se však z postupu radovala Benfica a Manchester United teď musí v Basileji podstoupit zápas o všechno.

„Jsme obrovsky zklamaní, zasloužili jsme si víc než bod,“ přiznával Ferguson velkou frustraci z remízy s Benfikou, která Rudým ďáblům k jistotě ostupu nestačí.

„Je pravda, že to byl hodně chaotický zápas. Zasloužili jsme si ho ovšem vyhrát. Bohužel jsme dostali takové podivné góly. První byl vlastní a druhý padl po nešťastném odkopu brankáře,“ líčil kouč.

Brankář Manchesteru United David De Gea zpytuje svědomí.foto: ČTK/AP/Jon Super

Krutá remíza, po níž čeká zápas o všechno

Panice rozhodně nepropadá, týmu naopak dodává sebedůvěru pro rozhodující bitvu. „Proti Benfice jsme hráli dobře a měli spoustu skvělých šancí. S výkonem jednotlivých hráčů tedy nemám žádný problém. Je to hra, která je někdy krutá. Tentokrát byl fotbal krutý k nám.“

Favorit skupiny C zatím nenašel přemožitele, v nejistotě je však hlavně kvůli domácím remízám. Před Benfikou ztratil na Old Trafford body také s Basilejí po bláznivé přestřelce 3:3.

Zachmuřený trenér Manchesteru United Alex Fergusonfoto: Reuters/Phil Noble

Přestože budou mít Švýcaři v rozhodujícím utkání výhodu domácího prostředí, Sir Alex o postupu svého týmu do jarní vyřazovací fáze soutěže nepochybuje.

„Jde pro nás do tuhého, ale jsem optimista. Nadále mám plnou důvěru ve svůj tým. Je zřejmé, že jsme si zasloužili Benfiku porazit. Postup máme dál ve vlastních rukou, jen musíme k utkání v Basileji náležitě přistoupit, “ zdůraznil Ferguson.

Reklama

Související témata: