Hlavní obsah

Chelsea zachraňuje Albion, Čech se těší na divočinu v Neapoli

LONDÝN

Aktuálně pátý tým Premier League že má zachraňovat hrdý fotbalový Albion!? Už je to tak. Oba zástupci z Manchesteru mazali šupem do Evropské ligy, Arsenal si z prvního osmifinále Ligy mistrů minulý týden odvezl z Milána potupnou „čtyřku“... A tak je řada už jen na Čechově Chelsea, týmu, který má vlastních starostí až nad hlavu a pomalu měsíc nevyhrál žádný zápas. Kdo si však vsadí, že Blues určitě vyřadí natěšenou Neapol?

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Brankář Chelsea Petr Čech při zákroku

Článek
Fotogalerie

Pohárová generálka byla o víkendu stejná jako minulé zápasy – tedy mizerná. Fotbalisté Chelsea doma v osmifinále FA Cupu s druholigovým Birminghamem jen remizovali 1:1, takže si budou muset zápas 6. března zopakovat na půdě soupeře.

„Samozřejmě by bylo před Ligou mistrů kvůli psychice lepší, kdybychom vyhráli. Tohle určitě není výsledek, který jsme chtěli. Ale na druhou stranu jsme pořád ve hře, nevyletěli jsme a věřím, že postoupíme,“ konstatoval brankář Petr Čech pro své webové stránky.

Blues nevyhráli čtyři poslední zápasy. Titul v Premier League je pro ně dávno v trapu a Liga mistrů je jednou z posledních šancí, jak zachránit sezónu. Proto se gólman české reprezentace upíná k úternímu osmifinálovému souboji v Neapoli.

„Hrajeme venku, takže důležité bude vstřelit gól. Ideální by bylo vítězství, remíza se vstřeleným gólem taky není na půdě soupeře špatná,“ přemítá gólman.

Neapol je plná pohody a sebedůvěry

Hned po losu bylo hráčům Chelsea jasné, že Neapol je hlavně na domácím hřišti velmi nebezpečná. Na podzim doma porazila i Manchester City (2:1), čímž vydatně přispěla k vyřazení „Citizens“. Na jejím stadiónu navíc hosty čeká pěkná divočina...

„Spíš se na to těším, mám takové zápasy rád. Když na stadión přijde šedesát tisíc natěšených fanoušků, pro fotbal je to jen dobře,“ ujišťuje Čech.

Italové jsou na rozdíl od anglického protivníka ve formě. „Neapoli se daří, dávají góly. Naposledy vyhráli 3:0 na hřišti Fiorentiny. Jsou plní pohody a sebedůvěry. My se naopak nacházíme v období, kdy se trápíme, o to těžší pro nás první zápas osmifinále bude,“ uvědomuje si brankář.

Poslední výsledky Blues
28.1.QPR – Chelsea 0:1FA Cup
31.1.Swansea – Chelsea 1:1Premier League
5.2.Chelsea – Manchester United 3:3Premier League
11.2.Everton – Chelsea 2:0Premier League
18.2.Chelsea – Birmingham 1:1FA Cup

Poslední anglický tým, který může jít dál

Stále však věří, že Chelsea má na víc, než poslední výsledky ukazují. „Máme hodně zkušené mužstvo a jdeme do utkání s tím, že v něm můžeme poslední nezdary zlomit. Navíc jsme v podstatě jediný anglický tým, který může jít v Lize mistrů dál, to by nás taky mělo nabudit. Arsenal už asi těžko výsledek z Milána otočí.“

Big Pete také moc dobře ví, na koho si musí v Neapoli dávat největší pozor. „Oni těží hlavně z toho, že je ve formě Cavani a dává góly. Je to hráč, na kterého hodně spoléhají. Daří se i Hamšíkovi a ostatním. Ale mě zajímá v první řadě naše mužstvo, jemuž věřím,“ opakuje Čech.

Zápas Neapol – Chelsea se hraje v úterý od 20:45 a přímý přenos vysílá ČT4.

Reklama

Související témata: