Hlavní obsah

Real ztratil vítězství proti CSKA v nastavení, Chelsea v Neapoli třikrát inkasovala

NEAPOL/MOSKVA

Až v nastaveném čase přišli fotbalisté Realu Madrid o vítězství v utkání proti domácímu CSKA Moskva. Španělský celek vedl v úvodním osmifinálovém duelu Ligy mistrů po brance Ronalda, ale ruskému celku se podařilo vyrovnat ve třetí minutě nastavení po brance Wernblooma. Zápas ztratila i Chelsea, která v Neapoli vedla, ale nakonec prohrála 1:3. Dvakrát se trefil Lavezzi.

Foto: Sergej Karpuchyn, Reuters

Naštvaný trenér Realu Madrid José Mourinho

Článek
Fotogalerie

Do základní sestavy CSKA Moskva se ještě nevešel Tomáš Necid, který se vrací po dlouhodobém zranění. Jeho spoluhráči však proti favoritovi začali bez respektu a už v 7. minutě si vypracovali první příležitost. Ščenikov se na levé straně uvolnil přes Arbeolu, nacentroval před bránu na Dzagojeva. Ruský forvard v náročné pozici mířil mimo.

Po čtvrthodině hry si přivodil zranění Benzema, kterého musel vystřídat Higuaín. A právě nový hráč na hřišti se propracoval do první velké šance Bílého baletu. Jeho střelu však Čepčugov vyrazil. Náhradník Akinfejeva si poradil také s následnou dorážkou Khediry. Ve 27. minutě už se však hosté dočkali. Celá akce vznikla po chybě v rozehrávce Moskvanů, balónu se zmocnil Coentrao, nacentroval, balón propadl až k volnému Ronaldovi, který otevřel skóre zápasu.

Ronaldo mohl druhý gól přidat i ve druhé půli, v 76. minutě mu ale šanci překazil včasným vyběhnutím Čepčugov. Český reprezentační útočník Tomáš Necid vběhl na hřiště v 81. minutě a byl u toho, když se domácím podařilo vyrovnat. Ve třetí minutě nastavení Alexej Berezucij našel přihrávkou v pokutovém území Wernblooma, který z voleje poslal míč do brány.

Chelsea podlehla Neapoli

V brance Chelsea se opět objevil reprezentační brankář Petr Čech a od úvodu utkání musel být ve střehu, protože domácí byli mnohem aktivnější. Šance, do nichž se dostali Cavani i Maggio, skvělými zákroky zlikvidoval. Gól nakonec padnul na druhé straně. Hostům pomohlo štěstí. Před obráncem Cannavarem totiž poskočil na nerovném terénu a po nepovedeném odkopu se balón dostal k Matovi, který nezaváhal a otevřel skóre zápasu.

Hráčům italského celku se však podařilo ještě do konce první půle vývoj otočit. Ve 38. minutě se před vápnem uvolnil Lavezzi a povedenou střelou k tyči překonal Čecha. Do vedení šla Neapol v nastavení úvodní půle. Na centr si naběhl Cavani a z bezprostřední blízkosti dostal balón do sítě. Hráči Chelsea protestovali, že Cavani docílil branky rukou.

Do druhého dějství vstoupila Chelsea lépe, ale gólu se dočkali domácí. V 65. minutě prohrál Luiz souboj s Cavanim, proti němuž vyběhl Čech. Argentinec přihrál vedle sebe na nabíhajícího Lavezziho, pro něhož nebyl problém opuštěnou bránu trefit a poslat Neapol do dvoubrankového vedení.

Fotbalová Liga mistrů - osmifinále, 1. zápasy:
CSKA Moskva - Real Madrid 1:1on-line
Branky: 90.+3 Wernbloom 28. Ronaldo. Rozhodčí: Kuipers (Niz.). Diváci: 72.819.
Neapol - Chelsea 3:1on-line
Branky: 38. a 65. Lavezzi, 45.+2 Cavani - 27. Mata. Rozhodčí: Velasco Carballo (Šp). Diváci: 55.000.

Reklama

Související témata: