Hlavní obsah

Přijede na Letnou znovu Real Madrid?

PRAHA

Na věhlasného soupeře se mohou těšit fotbalisté pražské Sparty, kterým ve středu Marek Kincl vystřelil postup do osmifinále Ligy mistrů. Na Letnou mohou přijet Manchester United, Arsenal, Juventus nebo třeba Real Madrid. Jisté je, že se 24. února představí v Praze jeden z vítězů skupin.

Foto: REUTERS

Roberto Carlos, Zinedine Zidane, David Beckham... Dočká se jich Letná?

Článek

Podle regulí soutěže totiž začínají druhé týmy skupin doma, aby měli vítězové základní části právo domácí odvety.

Sparta nemůže narazit na Chelsea, s níž se už utkala v základní skupině G. Další z podmínek, že na sebe nemohou narazit týmy z jedné země, se Sparty netýká. Naopak Realu Madrid osekává okruh možných rivalů na čtyři, mezi nimiž je samozřejmě i Sparta.

O soupeři Pražanů se rozhodne v pátek ve švýcarském Nyonu. Jména budou tažena jen ze dvou košů - v jednom budou vítězové skupin, ve druhém týmy z druhých míst. Kdo tedy pro Spartu připadá v úvahu?

Mohou přijet loňský vítěz AC Milán, zmiňovaný Real Madrid, nebo slavné anglické kluby Manchester United a Arsenal Londýn. Případně Nedvědův Juventus. "Věřím, že by to v klubu možná přivítali, ale já bych to nechtěl. Musel bych bojovat proti svému srdci," prohlásil Nedvěd pro ČT.

Ze soupeřů, z nichž se okamžitě nerozklepou kolena, jsou k dispozici francouzské týmy Olympique Lyon a AS Monako.

Do Teplic další atraktivní soupeř

Poté, co se rozhodne o soupeři Sparty, bude v napětí jiný český tým. Teplice se mohou v Poháru UEFA po Kaiserslauternu a Feyenoordu Rotterdam těšit na dalšího atraktivního soupeře. Při losování druhé nejvýznamnější klubové soutěže Evropy totiž díky klubovému koeficientu nemohou být nasazeni.

Na severu Čech tak mohou na konci zimy přivítat španělskou Barcelonu, Inter Milán, Vachouškův a Skácelův Marseille, nebo třeba Liverpool s dalšími reprezentanty Šmicerem a Barošem.

První zápasy 3. kola Poháru UEFA se hrají 26. února, odvety jsou na programu již 3. března.

Los začíná v sídle UEFA v Nyonu zítra v pravé poledne.

Týmy z prvních míst

Olympique Lyon

Arsenal Londýn

AS Monako

Juventus Turín

Manchester United

Real Madrid

Chelsea Londýn

AC Milán

Týmy z druhých míst

Bayern Mnichov

Lokomotiv Moskva

Deportivo La Coruňa

Real Sociedad San Sebastian

VfB Stuttgart

FC Porto

Sparta Praha

Celta Vigo

Reklama

Související témata: