Hlavní obsah

Jirkal viděl AC Milán a varuje: Pozor na Kaká!

PRAHA

Parádní obrat předvedli v sobotním utkání italské Serie A fotbalisté AC Milán. V prestižním derby s Interem na slavném San Siru prohrávali po 45 minutách 0:2, nakonec se ale radovali z výhry 3:2. "Čekal jsem něco podobného, schopnost otočit výsledek je zdobí prakticky celou sezónu," tvrdil sparťanský asistent Miroslav Jirkal, který utkání sledoval.

Článek

"Dávají góly celkem pravidelně v závěrech zápasů, velice dobře střídají," připomněl Jirkal na internetové stránce Sparty jednu ze silných zbraní soupeře Pražanů před úterním prvním osmifinálovým utkáním Ligy mistrů. Podle něj zvýšil útočnou sílu Milánských příchod Tomassona, který v samém úvodu druhé půle vystřídal Ruie Costu.

Před poločasem to však vypadalo na ostudu pro AC. "Pro žluté karty chyběl Maldini a bylo to pořádně znát. Bez něho hráli nervózně a dostávali hloupé góly. Problémy jim dělali důrazní útočníci Vieri a Adriano," podotkl Jirkal, podle něhož mohl Adriano ve druhé půli definitivně rozhodnout. "Z toho už by se AC nezvedlo."

Jirkala zaujal zejména mladý brazilský záložník Kaká. "Ten má výtečnou formu, dovoluje si neuvěřitelné věci a pracuje na obrovském prostoru. Je radost se na něj dívat," uzavřel Jirkal na sparťanském webu.

Reklama

Související témata: