Hlavní obsah

Duel gigantů dopadl lépe pro Real

PRAHA

V duelu fotbalových gigantů Realu Madrid a Bayernu Mnichov uspěl španělský klub. V osmifinálové odvetě Ligy mistrů vyhrál na San Bernábeu 1:0, a to mu po remíze 1:1 z k postupu stačilo. Real mezi elitní osmičkou soutěže nebude chybět posedmé za sebou, svého německého rivala poslal ve vyřazovacích bojích ven potřetí za posledních pět let.

Článek

Obavy o Raúlův zdravotní stav byly zřejmě jen taktickou hrou. Španělský kanonýr vypadal naprosto zdravě a byl to on, kdo jako první mohl oslavovat gól. Drobný útočník přeskočil strnulé obránce Bayernu a překonal Kahna, ale míč šel těsně vedle.

Hru Realu hnali vpřed skvělí Beckham se Zidanem a tito dva záložníci byli u zrodu úvodního gólu zápasu. Angličan odcentroval, Salgado vyhrál v šestnáctce hlavičkový souboj a Zidane zblízka pohodlně zavěsil.

Bayern zlobil, ale marně

Inkasovaný gól Bayern nastartoval, jako by si jeho hráči uvědomili, že snad jedině z nich mají hvězdy královského klubu v Evropě respekt. Proti Zé Robertově střele se k tyči tygřím skokem spustil Casillas a vyražený míč ukopl před číhajícím Makaayem v poslední chvíli debutant Mejía.

Pak si Casillas vybral slabší chvilku, podběhl roh a Pizarro měl před sebou odkrytou branku. Jasný gól ale vytáhl zpod břevna Salgado. V závěru si mohl Schweinsteiger dvakrát vynutit alespoň prodloužení, ale pokaždé mířil k úlevě vyprodaného stadionu těsně vedle.

Za Arsenal střílel Henry

Nejlépe dnes dopadl Arsenal. V prvním zápase vyhrál ve Vigu 3:2 a doma si vedl ještě zdatněji. Henry během dvaceti minut stihl dát dva góly a zaokrouhlil počet branek v tomto ročníku na pět. Za své trefy vděčí především skvělým nahrávkám.

Před první mu zpětně narazil do běhu míč Bergkamp, k druhé jej vybídl Ljungberg. Do přestávky mohl Francouz zkompletovat hattrick, ale gólman Cavallero mu radost pokazil.

Monako poslal dál Pršo

Monako se na postup nadřelo a nakonec mu na něj stačila hubená výhra. Od začátku mu vše šlo na ruku. V 19. minutě mělo po Loskovově faulu výhodu penalty, ale Pršovi ji zneškodnil gólman Ovčinnikov. Už o tři minuty později Loskov dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Chorvat Pršo ale svou chybu napravil včas a levačkou nechytatelně vystřelil knížecímu klubu místo v elitní osmičce. Byl to jeho šestý gól v sedmi zápasech. Radost z postupu si na hřišti vychutnal i Jaroslav Plašil, který v poslední minutě nahradil autora jediné branky.

Real Madrid - Bayern Mnichov 1:0 (1:0)
Branka: 32. Zidane. Rozhodčí: Meier (Švýc.). Diváci: 78.000.
První zápas 1:1, postoupil Real Madrid.
Arsenal Londýn - Celta Vigo 2:0 (2:0)
Branky: 14. a 34. Henry. Rozhodčí: Collina (It.). ČK: 74. Contreras (Vigo). Diváci: 35.402.
První zápas 3:2, postoupil Arsenal.
AS Monako - Lokomotiv Moskva 1:0 (0:0)
Branka: 60. Pršo. Rozhodčí: Cortéz Batista (Portug.). ČK: 22. Loskov (Lokomotiv). Diváci: 18.000.
První zápas 1:2, postoupilo Monako.

Reklama