Hlavní obsah

Hrozivý výsledek zklamal

MILÁN

V kabině Sparty zavládlo po odvetném utkání osmifinále Ligy mistrů s AC Milán velké zklamání. Pražané sice po vyrovnání postupovali, ale radost jim moc dlouho nevydržela. Obhájce trofeje senzaci nepřipustil a výsledek 4:1 už zaváněl debaklem.

Článek

"Z výsledku jsme hrozně zklamaní. Druhý a třetí gól přišly velice rychle a my už jsme nestačili reagovat. Za stavu 2:1 jsme stále věřili v naději a otevřeli hru," říkal autor vyrovnávacího gólu Tomáš Jun.

"Rasťa Michalík perfektně zatáhl míč, zacentroval, já jsem si naběhl na přední tyč a ve skluzu jsem to se štěstím trefil," popsal svou trefu, která byla vůbec prvním gólem Sparty na San Siru v historii jejich vzájemných zápasů.

Od začátku nastoupil ke svému největšímu zápasu záložník Tomáš Sivok. "O tom, že budu hrát, jsem se dozvěděl už v Praze," prozradil defenzívní středopolař a sportovně uznal vysokou kvalitu soupeře.

"Středová řada Milána je vynikající, zejména Kaká dokázal, jak je skvělý fotbalista. Oni nás bleskovými narážečkami přečíslovali a nakonec z toho byl takhle hrozivý výsledek. Za stavu 1:1 to vypadalo nadějně a kdyby Pergl trefil a vyrovnal, mohlo se to možná odvíjet jinak."

Smutný byl i brankář Jaromír Blažek. Jednak z prohry 1:4 a také kvůli tomu, že se po jednom ze vzdušných soubojů při rohovém kopu zranil: "Mám naražený bok, až zítra budu moudřejší, jak je to vážné," řekl Blažek, jehož mrzela hlavně třetí branka z kopačky Ševčenka. "Vyrazil jsem proti němu, ale zastavila mě bolest. Jinak si myslím, že výsledek neodpovídá tomu, co jsme hráli a porážka je příliš krutá."

"Milán dokázal, že má skutečně jeden z nejlepších útoků na světě. A půjde ještě hodně daleko. My jsme se snažili je zastavovat co nejdříve, ale bylo to stále těžší, protože jejich záloha nás tlačila hodně do naší šestnáctky. I když výsledek vypadá hrozivě a jsme z něj zklamaní, přesto si myslím, že takový rozdíl mezi námi a domácími nebyl," mínil sparťanský obránce Tomáš Hübschmann.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články