Hlavní obsah

AC Milán se probírá z noční můry

MILÁN

Kouč fotbalistů AC Milán Carlo Ancelotti si ve středu marně lámal hlavu, kde se stala chyba. Novinářům vymlouval, že by jeho svěřenci, kteří šli do odvety čtvrtfinále Ligy mistrů proti La Coruni s náskokem tří gólů, zápas podcenili. Poukazoval přitom na příklad Realu Madrid, který o den dřív vyřadilo Monako.

Článek

"Porážka Realu byla varováním. Hráči se na zápas plně koncentrovali," pronesl tiše Ancelotti. Na otázku, co tedy bylo špatně, ale jednoznačnou odpověď dát nedokázal. "Něco takového nikdo nečekal," kroutil hlavou kouč klubu, který kraluje italské lize a první zápas s La Coruňou doma vyhrál 4:1.

Na půdě soupeře ale ve středu Milán už během první půle inkasoval tři branky a po změně stran čtvrtou. "Je to nevysvětlitelné a my teď v sobě musíme najít sílu, abychom se s tím vyrovnali," dodal smutně Ancelloti.

Gazzetta: "Pád Bohů"

Titulní stránka dnešního vydání deníku La Gazzetta dello Sport hlásá "Katastrofa!" s podtitulkem "Pád Bohů". List označil středu za černý den v historii jednoho z nejlepších klubů na světě. Milánu se nedařilo hrát to, co jej dostalo na vrchol. Ve středu byste AC na hřišti zkrátka hledali marně, píše dále Gazzetta dello Sport.

Římský list Corriere dello Sport k tomu dodává: "Je to facka celému italskému fotbalu, který ještě před rokem vládl pohárové Evropě". List La Repubblica mluví o noční můře a klade si otázku, jak je možné ztratit tak skvěle rozehranou partii.

Na oficiální internetové stránce klubu www.acmilan.com je fotografie smutného Maldiniho, jak se šourá do šatny, uvedená titulkem "Milán se loučí s Evropou".

Reklama