Hlavní obsah

Chelsea chce v Monaku uspět i bez Duffa

PRAHA

Fotbalisté londýnské Chelsea, podle bookmakerů největší favorité na vítězství v Lize mistrů, hodlají tuto skutečnost potvrdit už v prvním semifinále v Monaku. A to i přesto, že jim kvůli horečkám bude chybět irský záložník Damien Duff a nenastoupí ani stoper Gallas. Monaku se naproti tomu uzdravil Řek Zikos a tak zřejmě nezbyde v základní sestavě místo pro Jaroslava Plašila.

Článek

Trenér Chelsea Claudio Ranieri si alespoň oddychl, že se dali do pořádku obránce Terry a útočník Gudjohnsen. Ten by měl na hrotu zřejmě nastoupit s Crespem. Anglická média spekulují, že na lavičce zůstane Rumun Mutu, který je zatím hodně dlužen pověsti věhlasného kanonýra, za něhož ruský majitel Chelsea Roman Abramovič v létě vysázel Parmě 16 miliónů liber. Gól nedal více než dva měsíce a v sobotu proti Evertonu spálil dvě čisté šance.

Chelsea nechce být nazývána favoritem

Všichni hráči Chelsea včetně kouče i přes všechny papírové předpoklady odmítají před dnešním kláním roli jasného favorita. "Nejradši jsme tím druhým vzadu," prohlásil záložník Frank Lampard.

Stejný názor zastává i italský kouč. "Hlavně musíme zůstat v klidu a tyhle řeči pustit z hlavy. Real Madrid byl jasný favorit a Monako ho poslalo ze hry. My nejsme největší favorit. Těmi jsou Monako, Porto a La Coruňa. My jsme až za nimi," dělal si Ranieri alibi. On sám však dobře ví, že pokud přes Monako nepostoupí, zřejmě mu to srazí vaz a po sezóně se bude pakovat. Abramovič má totiž ty nejvyšší ambice.

Deschamps Chelsea dobře zná

Trenér Monaka Didier Deschamps, který v sezóně 1999/2000 oblékal dres Chelsea, se byl na Stamford Bridge v sobotu podívat na zápas s Evertonem, protože francouzský celek o víkendu ligu nehrál. "Tohle ale bude úplně jiné utkání. Deschamps to určitě ví, protože je chytrý. A ani já nejsem pitomec," řekl Ranieri.

Deschamps čerpal informace i od bývalého reprezentačního spoluhráče Franka Leboeufa, který rovněž hrál v Chelsea a nyní působí v katarském klubu Al Sadd. S ním se v sobotu radoval z mistrovského titulu. "Řekl jsem Didierovi, ať si největší pozor dávají na Gudjohnsena s Lampardem. Od nich hrozí největší nebezpečí," uvedl Leboeuf.

Plašil asi jen na lavičce

"Poté co jsme vyřadili Real, nemám strach ze žádného soupeře. Teď se chceme odměnit velkou trofejí," prohlásil Deschamps, jenž bude postrádat jen zraněného stopera Squilacciho. Uzdravil se i Řek Zikos, a tak jediný Čech v semifinále Ligy mistrů Jaroslav Plašil bude zřejmě na svou šanci čekat na lavičce náhradníků.

"Proti Chelsea nemáme co ztratit. Znovu můžeme jen překvapit a získat," prohlásil Plašil. Zápas začíná ve 20.45 hod. a řídí ho Švýcarský sudí Meier. Přímý přenos vysílá ČT 2.

Reklama