Hlavní obsah

Kouč Mourinho se s Portem rozloučil stylově

GELSENKIRCHEN

Ve středečním finále Ligy mistrů mezi Monakem a Portem dlouho nebylo zřejmé, který z týmů se polaská s 'ušatým' pohárem pro nejlepší klub Evropy. Pak ale v závěru první půle parádně otevřel skóre Carlos Alberto, brazilský trumf portského kouče Jose Mourinha a karty byly rozdány. Úspěšný trenér u týmu po sezóně nejspíše končí a rozloučil se stylově.

Článek

"Asi to byl můj poslední zápas," řekl po utkání Mourinho, o němž se spekuluje jako o novém kouči Chelsea. Tam by mohl nahradit Claudia Ranieriho a vést třeba českého gólmana Petra Čecha. "Cítím se skvěle. Strávil jsem v Portu více než dva roky a byla to úžasná doba," usmíval se jednačtyřicetiletý kouč.

Mourinho v rozhovoru pro Sky Sports přiznal, že ho Anglie láká. "Určitě je to země, kam bych chtěl jít," řekl a dodal, že se tam v nejbližší době chystá.

Loni Porto triumfovalo v Poháru UEFA, letos ovládlo prestižnější Ligu mistrů. A finálový výsledek 3:0 dodává vítězství jednoznačnou pečeť. "Rozhodl druhý gól, do té doby to bylo na vážkách," věděl Mourinho.

"V klubu byla celou dobu, co v něm působím, výborná parta lidí. I díky tomu jsme vyhráli, co se dalo," chválil potom pro uefa.com Mourinho, ale ani to jej v rozhodnutí opustit modrobílé barvy nezviklá: "Je čas odejít. Kam přesně? To se rozhodnu až v příštích dnech. Počkejte si a nechte se překvapit."

Mourinho se ale ještě musí domluvit s klubem, kde má stále platnou smlouvu.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG