Hlavní obsah

Sparta jde do boje o milióny s mladíky

NIKÓSIE

Sparta ve středu na Kypru vstoupí do boje o milióny. V úvodním utkání druhého předkola Ligy mistrů změří od 19 hodin síly s Apoelem Nikósie. "Nic jiného než postup nebereme. Apoel je sice kvalitní tým, ale my jim ukážeme, že přijela Sparta. Musíme si předpoklady pro co nejhladší postup," konstatoval kouč Sparty František Straka.

Článek

Straka musel nechat doma Šimáka, který ještě nemá natrénováno, a Johanu, který je po operaci kolenních vazů a půl roku bude chybět. K dispozici tak má nejen velmi mladý útok, což platí i o stoperské dvojici a vlastně celé obraně.

"Nebojím se toho rizika. O složení útoku mám jasno, a co se týká obrany a stoperů, i když toho vedle sebe mnoho neodehráli, mají Koubský i Hochmeister dostatek zkušeností a jsou kvalitní," zdůraznil kouč.

"Navíc my bychom měli hrát na polovině soupeře, takže pod velký tlak by se dostat neměli. Apoel prostě musíme přehrát, to není Milán nebo Real Madrid, v jejich případě bych určité obavy měl," přiznal Straka.

Trenér nemá obavy ani z Poborského kondice. "Trénuje s námi týden, sám se na dovolené také připravoval. I když třeba není ve stoprocentní fyzické pohodě, určitě to zvládne. Jeho síla je v tom, že dokáže usměrnit hru i rozhodnout. Dokáže být platný, i kdyby byl na trávníku třeba sedmdesát minut, ale on zvládne víc než devadesát," dodal Straka.

Pacanda: Už je to tady!

Milan Pacanda by měl být lídrem sparťanského útoku. "Na Letnou jsem šel s tím, že budeme hlavně vyhrávat, takže z tlaku obavy nemám. Jsem také rád, že už je to tady, sezóna začíná. Těším se na těžké zápasy," říkal bez nervozity mladý útočník.

"Pro mne to bude zatím nejdůležitější zápas v dosavadní klubové kariéře. Víme o kvalitách útoku Apoelu, ale neděsí nás. I když jsme s Radkem Hochmeisterem spolu odehráli asi čtyři zápasy, věřím, že to zvládneme. Od toho jsme ve Spartě," dodal Jiří Koubský.

Kapitána Sparty Karla Poborského výzvy kyperských sdělovacích prostředků, že ho čekají a zda vzpomíná na Řeky z evropského šampionátu, nijak nevzrušují... "Ani o nich nevím. Kypřané jsou takoví divocí. Prostě jižané. Nedělám si z toho hlavu. Docela se těším. Náš úkol je jasný a ten jsme určitě schopní splnit, i když to na Kypru nebude nic jednoduchého," říkal.

Před soubojem
Apoel Nikósie: Morfis - Elia, Okkarides, Stojanovski, Charalambus - Makrides, Satsias, Michael, Alexandru - Vakuftsis, Neofytu.
Sparta: Blažek - Pergl, Koubský, Hochmeister, Čech - Poborský, Kováč, Zelenka, Michalík - Pacanda, Rezek.
Zápas začíná v 19 h SELČ a jako hlavní ho řídí španělský rozhodčí Mallenco. Nevysílá žádná televize, reportáž připravuje Radiožurnál.

Reklama

Související témata: