Hlavní obsah

Urbánek: Atmosféra mě zhypnotizovala

PRAHA

Ještě před pár týdny se trápil v rezervním týmu Spartaku Moskva a doufal, že jej z ruského "zajetí" někdo vysvobodí. Ve středu už záložník Aleš Urbánek poprvé v kariéře zažil na vlastní kůži slavnostní atmosféru Ligy mistrů, když v dresu Sparty vyběhl na trávník tureckého velkoklubu Fenerbahce Istanbul. O svých pocitech se Urbánek vyzpovídal deníku Právo.

Článek

Ve středu večer jste na hřišti Fenerbahce Istanbul odehrál první utkání ve fotbalové Lize mistrů. Jak hodnotíte výkon svůj i celého týmu? Hráli jsme dobře, měli čtyři šance. Všichni čekali, že budeme jen bránit a dostaneme se pod tlak. Opak byl pravdou. Jenže domácí ze dvou příležitostí jednu využili. To dělá mužstvo velkým. Ale předvedli jsme solidní výkon, v určitých fázích jsme Fenerbahce přehrávali. To jsou věci, o které se můžeme opřít.

A pocity z vlastního výkonu? Byl to můj první zápas v Lize mistrů. Bál jsem se, jestli to zvládnu. Ještě teď jsem plný dojmů. Atmosféra byla fantastická, úplně mě zhypnotizovala. Ani jsem si nepřipouštěl nervozitu nebo únavu, kterou jsem cítil v závěru. Hrálo se mi dobře a snad jsem obstál. Jen ten konečný efekt...

Trenér Straka však měl ke hře levé strany výtky. Musím si zvyknout na herní styl Sparty a s Markem Čechem, který hraje za mnou v obraně, se dostatečně sehrát, aby nám to klapalo. Přece jen jsem v Rusku hrál pouze za rezervu, což je naprosto o ničem, nemá to žádnou úroveň. Ta soutěž je tak na úrovni moravskoslezské ligy.

Litujete svého rozhodnutí odejít z Olomouce do Ruska? Není to příjemné, když člověk hned od začátku cítí, že o něj trenér nemá zájem. Zpočátku jsem to snášel, hrál za rezervu a říkal si, že mě chtějí poznat. Ale postupně to bylo k zbláznění. Jsem rád, že jsem pryč.

Tohle pro vás musí být ohromný impuls pro psychiku. Z rezervy Spartaku Moskva do Ligy mistrů v dresu Sparty? Do Prahy jsem se těšil. Jsem rád, že mi trenér Straka dal šanci. To, že jsem hrál dvakrát v základu Sparty a jednou z toho v Champions league, to je pro mě ohromná satisfakce. Povzbuzení pro sebevědomí.

Reklama

Související témata: