Hlavní obsah

Messi bude ještě o něco před Pelém a Maradonou, pocítil Kadlec na vlastní kůži

Leverkusen

Český fotbal má mírný podíl na famózním rekordu v Lize mistrů. Reprezentant Michal Kadlec z toho ovšem žádnou radost nemá. Obránce Leverkusenu si na Nou Campu vytrpěl středeční porážku 1:7 s Barcelonou a nedokázal zabránit tomu, aby „mimozemšťan“ Lionel Messi vstřelil neuvěřitelných pět gólů. „Největší rozdíl mezi soupeři udělala právě přítomnost Messiho,“ poukázal Kadlec.

Foto: Felice Calabro, ČTK/AP

Setkání s mimozemšťanem... Michal Kadlec (vpravo) zkouší uhlídat Lionela Messiho.

Článek

Dost si v Německu vytrpěl za to, že se po prvním utkání s Barcelonou prý až příliš zajímal o Messiho dres. To ještě Michala Kadlece mohly hřát dvě okolnosti – dal slavné Barce gól, navíc dres argentinského fotbalového génia vydražil na charitativní účely, a tak z celého příběhu elegantně vybruslil.

Na Nou Campu už bylo hůř. Ve sběratele se proměnil sám Messi – po zápase se sápal po balonu, s nímž nastřílel pět gólů a vytvořil rekord Ligy mistrů. Kadlec takový debakl zažil naposledy jako dorostenec, když jeho Synot inkasoval osmkrát od Sigmy Olomouc.

Míč má jako přivázaný na noze

„Do první branky to až tak špatné nebylo a kdybychom jen bránili, asi bychom udrželi přijatelný stav ještě delší dobu. Ale chtěli jsme ukázat i něco dopředu a oni to dokázali využít, to jim hrálo do not. A největší rozdíl udělala právě přítomnost Messiho," líčí český reprezentant v rozhovoru pro stránky agentury Sport Invest, která ho zastupuje.

Kadlec znovu odehrál proti Barce celý zápas. Je tedy teď nejpovolanějším českým odborníkem na posouzení otázky, zda už Messi patří spolu s Pelém a Maradonou mezi tři nejlepší fotbalisty historie.

„Moc ze hry jeho předchůdců jsem sice neviděl, ale on asi bude ještě o něco před nimi. Už jen proto, že to všechno dokázal v éře mnohem rychlejšího pojetí fotbalu se všemi těmi nynějšími defenzivními systémy," vyzdvihuje Kadlec.

„Messiho hra je opravdu výjimečná, míč má jako přivázaný na noze a najednou ho pošle zcela někam jinam - do branky, nebo uvolní nečekaně jiného hráče. Těžko se to nějak brání..."

Proti Španělům ani Barce se k míči moc nedostanete

Kadlec si během jednoho roku dvakrát zahrál proti španělské reprezentaci a dvakrát proti Barceloně. Většina hráčů by si asi oddychla, že má takový čtyřboj za sebou. Obránce Leverkusenu však na něj bude rád vzpomínat, i když všechna čtyři utkání jeho tým prohrál.

„Na ty zápasy jsem se pokaždé těšil a každá zkušenost může být člověku v něčem dobrá. Srovnání zápasu proti Barceloně a španělské reprezentaci se nabízí, hra je podobná, moc k míči se jako soupeř nedostanete. Jenže Barcelona má navíc Messiho a to byl například ve středu rozdíl ve výsledku – místo 1:2 odvážíme 1:7," vrací se zas a znovu k fotbalovému ďáblíkovi.

Reklama

Související témata: