Hlavní obsah

Poborský: Mrzelo by mě, kdybych proti Manchesteru nehrál

PRAHA

Kapitán pražské Sparty Karel Poborský není před utkáním Ligy mistrů s Manchesterem fit. Zlobí ho lýtko, které si poranil v derby se Slavií. Sobotního startu ale nelituje. "Není čeho litovat, před utkáním se Slavií jsem se cítil stoprocentně v pořádku. Mrzelo by mě, kdybych teď nemohl hrát, ale snad to není moje poslední utkání," poznamenal Poborský.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Karel Poborský

Článek

Máte opět problémy s lýtkem. Kdy se rozhodnete, zda půjdete do zápasu s Manchesterem?

Až při rozcvičení. Nemělo by cenu říkat po pondělním tréninku ano či ne. Uvidím, jaké to bude před zápasem. Pokud ucítím, že nemohu hrát na sto procent, do zápasu nepůjdu.

Nelitujete, že jste hrál derby a můžete přijít o utkání s tak slavným klubem?

Nemám čeho litovat, protože před zápasem se Slavií jsem se cítil stoprocentně v pořádku. Proto jsem také nastoupil. Samozřejmě by mě mrzelo, kdybych proti Manchesteru nemohl hrát, ale snad to není moje poslední utkání. Už v sobotu nás čeká velice důležitý duel v Ostravě a budeme také hrát na Old Trafford.

V Manchesteru jste strávil rok a půl, jak na tu dobu vzpomínáte?

Jen v dobrém. Manchester je pro mne největším klubem na světě a já tam prožil krásné chvíle. Bylo pro mne velkou ctí za něj nastupovat a také to byla velká fotbalová i životní škola. Bohužel jsem nehrál tak často, jak jsem si přál, proto jsem odešel do Benfiky.

Měl jste mezi hráči, kteří ještě jsou v Manchesteru, nějakého kamaráda?

Velkého kamaráda jsem tam neměl, ale těším se na ty, které pamatuji z doby svého působení v letech 1996 až 1997. Například na bratry Nevillovy a Giggse, ale i kouče Fergusona.

Co by na Manchester mohlo platit?

Jeho sílu dobře známe. Nesmíme je nechat hrát po stranách, jejich krajní záložníci jsou vynikající, a pokud jim soupeř umožní jejich tradiční křídelní hru, hrozí právě od nich veliké nebezpečí. Musíme hrát ze zajištěné obrany na brejky a především velice zodpovědně, protože oni dokážou chyby tvrdě potrestat.

Někteří z vašich spoluhráčů cítí před utkáním velkou nervozitu...

To je normální, protože pro mnohé to bude dosud největší zápas v kariéře. Takových zápasů hráč za život tolik nehraje. Určitě to ale není strach, naopak zdravé nažhavení ukázat se v utkání s takovým soupeřem v co nejlepším světle.

Reklama

Související témata: