Hlavní obsah

VIDEO: Vyloučený Terry se za zkrat omlouval a litoval, že přišel o finále LM

Barcelona

Ani jemu dlouho nedocházel zkrat, jehož se dopustil. A teprve ex post mu sepnulo, že klukovským vyloučením v semifinálové odvetě na Nou Campu přišel o mnichovské finále, do něhož se jeho Chelsea remízou s Barcelonou senzačně probojovala. „Poté, co jsem si prohlédl záznam, si na červenou kartu ani slovem nestěžuji. Koleno jsem zvedl a opravdu to vypadá špatně. Úmysl v tom však nebyl,“ uznával kapitán John Terry, že ho turecký sudí Cakir vypakoval po faulu na Sáncheze ze hřiště právem.

vyloučení Johna Terryho v zápase s Barcelonou

 
Článek

klíčové momenty zápasu Barcelona - Chelsea

Mohl to být klíčový moment semifinálové odvety. Barcelona nejprve přičiněním Busquetse srovnala manko z prvního duelu, dvě minuty poté šel navíc Terry  bez předchozího varování z placu, záhy následoval další gól Iniesty. Osm minut hrůzy mělo Chelsea odrovnat, protože bez vyloučeného kapitána a s dvoubrankovým mankem byla na Nou Campu na odpis.

Kapitán Moskvu neodčiní

„Omlouvám se spoluhráčům, které jsem nechal v těžké situaci, omlouvám se i všem fanouškům Chelsea," kál se jedenatřicetiletý kapitán londýnského klubu, jemuž se rozplynul velký sen, že si po čtyřech letech zase zahraje o nejcennější evropskou klubovou trofej.  Zjištění pro něho o to bolestivější, že byl přitom, když Chelsea v moskevském finále v roce 2008 prohrála s Manchesterem United v penaltovém rozstřelu. A právě on penaltu neproměnil!

„Kluci byli skvělí. Naprosto vynikající, takže si finále zasloužíme. Uznávám, že jsme měli v soutěži i trochu štěstí a i proto jsme v ní vydrželi tak dlouho a dostali se až tak daleko, ale my se o štěstí přičinili," děkoval Terry spoluhráčům, že i bez něho obhájce trofeje Barcelonu vyřadili.

Terry: Před čtvrt rokem by nikdo nevěřil

„Nejsem typem hráče, který by chtěl někomu záměrně ublížit. Všichni, kdo mě znají jako fotbalistu a člověka, to přece ví. Na červenou kartu a vyloučení si ale nestěžuji, jen jsem byl v ten moment zmatený," vysvětloval svůj zkrat.

„Samozřejmě jsem hodně zklamaný, že o finále přijdu, ale věřte - náš klub si ho zaslouží. A to už nemusím říkat, jak moc důležitá je pro Chelsea finálová účast. Před třemi čtyřmi měsíci by nikdo nevěřil, že něco podobného zvládneme," rozpovídal se John Terry do kamer Sky Sport.

Hráči opití štěstím a postupem do finále svému kapitánovi vůbec nic nevyčítali. Trenér Roberto Di Matteo rovněž ne...

„Všichni jsme lidé a děláme chyby. John je fantastický vůdce mužstva a prostě ji udělal," nevyčítal kapitánovi svého týmu klukovský faul, který mohl být klíčovým momentem celé odvetné semifinálové partie na Nou Campu.

Mohl, ale nebyl, protože Chelsea naopak spíše pomohlo, aby se semkla a barcelonského obhájce trofeje poslala do pohárových pekel.

Reklama

Související témata: