Hlavní obsah

Nesnesitelně pomalý Kaká bude obětí krachu Realu. Nevyužil poslední šanci

Madrid

Třetí nejdražší fotbalista světa bude obětí středečního nezdaru Realu Madrid v odvetě semifinále Ligy mistrů! Španělský tisk tvrdí, že Brazilec Kaká dostal proti Bayernu poslední šanci přesvědčit Mourinha o schopnostech hodných Bílého baletu. Jenže třicetiletý borec nejenže hru nijak neoživil, v penaltovém rozstřelu se navíc neúspěšným pokusem výrazně podepsal pod vyřazení.

Foto: Susana Vera, Reuters

Zklamaný Kaká z Realu Madrid

Článek

„Kaká, to je tvůj čas,“ zněl podle deníku Marca jasný vzkaz portugalského trenéra José Mourinha, když poslal brazilského záložníka při středeční odvetě jako prvního střídajícího borce svojí družiny na hřiště.

Jenže držitel Zlatého míče z roku 2007 během patnácti minut základní hrací doby ani třiceti minut v prodloužení ničím výjimečným k projevu Realu Madrid nepřispěl. Vrcholem marnosti borce, který vyhrál s Brazílií před deseti lety titul mistra světa a v dresu AC Milán před pěti lety Ligu mistrů, přišel v penaltovém rozstřelu.

Jeho pokus, jemuž chyběla přesnost i razance, německý gólman Neuer lapil. „S ohledem na obtížnost situace by gólem ještě zachránil svůj význam pro klub,“ domnívají se ve Španělsku. Jenže selhal...

Trpělivost Mourinha není nekonečná

„Mourinho měl s hráčem dlouho trpělivost. Ale ta není nekonečná. Po jeho třech sezónách se vkrádá pocit, že Real byl ošizen,“ naráží deník na astronomickou částku 65 miliónů eur, kterou musel klub z Madridu poslat na účet AC Milán, odkud Kaká přišel.

Kaká byl z osmi posledních zápasů Realu jen dvakrát v základní sestavě, vstřelil jediný gól a čtyřikrát do hry vůbec nezasáhl. „Jde o jednoznačný důsledek jeho fyzické kondice. Je nesnesitelně pomalý,“ kritizují brazilskou hvězdu španělští novináři.

A jaký osud tedy bude mít odchovanec Sao Paula? „Ještě čtyři zápasy a může balit kufry. Pak bude jeho kariéra spjata s kýmkoliv, jen ne se San Bernabeu. Možná s Londýnem, možná s Paříží, nikoliv však s Bílým baletem,“ naznačuje Marca zcela jasně, že Kaká bude sice s největší pravděpodobností slavit španělský titul, ale avizovaného útoku Realu na desátý triumf v Lize mistrů se nedočká.

Reklama