Hlavní obsah

Blažek: Čtyři góly mi jeden hráč nedal

PRAHA

Brankář Sparty Jaromír Blažek po zápase s Mancesterem United a čtyřech inkasovaných gólech přemýšlel déle než obvykle. V rozhovoru pro Právo odmítá, že by se prohra mohla podepsat na psychice mužstva. "Absolutně ne. Nehráli jsme špatně, tolik to nebolí, i když 1:4 nevypadá dobře," řekl Blažek.

Foto: archiv

Jaromír Blažek

Článek

Jak se vám usínalo po čtyřech gólech?

Moc jsem toho nenaspal, asi jen tři hodiny, ale já usínám po každém zápase déle.

Nestrašily vás ty branky?

Nestrašily. Pravdou je, že když dostanu hloupý gól, déle o něm přemýšlím. Tohle ale nebyl ten případ. Čtyři góly v jednom zápase mi ještě nikdy jeden hráč nedal. Jednou jsem dostal tři od Kuky v derby se Slavií, které skončilo 4:4.

Vybavíte si čtyři van Nistelrooijovy trefy? Vytočily vás chyby obránců?

Nevytočily, jen jsem kroutil hlavou. Před prvním gólem nikdo nečekal, že Homola bude hrát dozadu. Vyběhl jsem proti van Nistelrooijovi s tím, že mu zmenším úhel a třeba zazmatkuje, ale on to vyřešil perfektně, není to žádný nazdárek.

Při penaltě jsem riskl stranu, on to kope různě. Dal ji jako proti Arsenalu. Před třetím ho měl Kováč na zádech. Nedal mi hlavou míč tak dlouhý, jak bylo třeba, možná ho měl hrát jinam. Už jsem měl nakročeno, nevracel jsem se. Říkal jsem si, že mě třeba van Nistelrooij nastřelí. Čtvrtý byl z ofsajdu, což jsem se dozvěděl po utkání. Mně v tu chvíli připadalo, že se vynořil mezi našimi obránci.

:. ANKETA
Jak hodnotíte výkon Jaromíra Blažka v utkání Sparty v Manchesteru? Hlasujte v anketě na konci článku.

Několikrát jste ale vychytal Ronalda a další borce...

Cristiano Ronaldo na nás platil rychlostí i technikou, jemu míč neodskočí. V první půli jsem si říkal, že když nám dá třetí gól, bude to zavánět debaklem, jaký v Manchesteru dostalo Fenerbahce. Tak to nedopadlo i když se mu povedl i trestňák. Je to vynikající fotbalista. Výborní jsou i další. Je to něco jiného, než jsme my, nebo co vidíme u nás.

Čtyři góly jste dostal na jaře v Lize mistrů od AC Milán, lze ty dva zápasy srovnat?

Srovnat se dají počtem obdržených branek. Rozdíl byl v tom, že v Miláně si domácí šance vypracovali a proměnili. Na Old Trafford jsme nabídli van Nistelrooijovi tři gólové příležitosti a on z toho dal tři branky.

Nepodepíše se prohra na psychice mužstva v dalších zápasech?

Absolutně ne. Nehráli jsme špatně, tolik to nebolí, i když 1:4 nevypadá dobře. Určitě se popereme s Fenerbahce i bez Homoly a Poborského o Pohár UEFA. A v pondělí proti Mladé Boleslavi vyběhne na trávník zase jedenáct hladových psů, kteří se budou snažit ji roztrhat.

Reklama

Související témata: