Hlavní obsah

Ibrahimovic se v Lize mistrů postaral o rekord, trefil se už za šestý klub

Paříž

Švédskému útočníkovi Zlatanu Ibrahimovicovi ve službách Paris St. Germain se podařil husarský kousek. Stal se totiž vůbec prvním fotbalistou v historii Ligy mistrů, který dokázal vstřelit gól za šest různých týmů. Třicetiletý kanonýr přispěl v úterý jednou brankou k výhře svého mužstva nad Dynamem Kyjev. Francouzský celek nakonec zvítězil 4:1.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Zlatan Ibrahimovic z Paris St. Germain potvrdil i v duelu Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev roli kanonýra

Článek

Ibrahimovic odehrál v Lize mistrů 91. zápas a zaznamenal jubilejní třicátý zásah. Skórovat v nejlepší klubové soutěži dokázal i během předchozích angažmá v Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín, Interu Milán, Barceloně a AC Milán. V Lize mistrů debutoval před 11 lety za Ajax.

Třicátý gól si rodák z Malmö připsal v úterý v 19. minutě, když proměnil pokutový kop. Zápas si užil. "Ukázali jsme, že máme kvality na to, abychom v Lize mistrů hráli důstojnou roli. Atmosféra v Parku princů byla fantastická, diváci byli našim dvanáctým hráčem," pochvaloval si Ibrahimovic.

Reklama

  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.