Hlavní obsah

Čech chválil brazilský zázrak Oscara, který Chelsea stál 32 miliónů eur

Lonndýn/ Praha

Obhájce trofeje měl o vykročení za obhajobou triumfu v Lize mistrů jiné představy. A prakticky celý první poločas je Chelsea skutečně naplňovala, neboť vedla nad Juventusem Turín v úvodním duelu skupiny E dvěma góly zázračného brazilského talentu Oscara už 2:0. Na výhru ale nakonec nedosáhla, dvakrát inkasovala a musela se spokojit jen s remízou. „Samozřejmě mrzí, že jsme odevzdali dvoubrankové vedení, ale až postupem času uvidíme, jestli jsme bod získali nebo dva ztratili,“ glosoval atraktivní duel český legionář v bráně Chelsea Petr Čech.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Oscar z Chelsea se raduje z jedné ze svých dvou branek do sítě Juventusu.

Článek
Fotogalerie

Jeho tým rozehrál na Stamford Bridge výtečnou partii a po třiatřiceti minutách vedl nad „Starou dámou" zásluhou jedenadvacetiletého Brazilce Oscara už dvougólovým rozdílem. Hlavně jeho druhá trefa si doslova říkala o fotbalového Oscara...

Fantazie, básnil Di Matteo i Čech

„Byl to jeho večer. Druhá branka, kterou vstřelil, byla doslova fantastická," básnil o Oscarovi kouč Chelsea Di Matteo.

„Každý chce vědět, proč Chelsea dala takový balík peněz za tak mladého hráče. A on všem odpověděl. Hraje hrozně efektivně, jednoduše. Fotbal na jeden dva doteky. Pořád je k dispozici na nahrávku. A je nesmírně disciplinovaný. Odehrál výborný zápas, ty dva góly byly taková třešnička na dortu," mluvil o Oscarovi, za kterého Chelsea zaplatila v létě brazilskému Internacionalu SC podle renomovaného serveru transfermarkt.de 32 milionů eur, i Petr Čech.

„Přitom pro něho není jednoduché přijít v tomto věku do tak velkého klubu. Navíc hrál ještě za brazilskou reprezentaci na olympiádě a nestihl velkou část přípravy," připomínal, že brazilský supertalent zatím nastoupil v dresu Chelsea v Premier League na pouhých 59 minut. V Lize mistrů proti Juventusu ale doslova zářil a zasloužil se o dvougólové vedení Blues.

Jesle? Gólmanova smůla, štěstí střelce

Na výhru však domácím nestačilo... „Juventusu pomohl kontaktní gól ještě před koncem první půle. Míč prošel mezi nohama Terrymu, já ho skoro neviděl. Vidal to navíc trefil přesně k tyči," vysvětloval Petr Čech zvrat, k němuž došlo. „Po přestávce jsme měli šance, abychom utkání definitivně rozhodli, ale často nám chyběla správná finální přihrávka. A soupeř hrál opravdu dobře."

O vyrovnání se nakonec postaral deset minut před koncem Quagliarella. A docela kuriózně, neboť propasíroval míč do sítě mezi nohama vybíhajícího Čecha. „Udělali jsme velkou chybu při bránění. Byli jsme v dobrém postavení, stáli jsme v dostatečném počtu za míčem a prakticky nám nehrozilo nebezpečí, ale nechali jsme se vytáhnout," popisoval český legionář inkriminovanou situaci. „Když dostanete jesle, je to skoro vždy gólmanova smůla a štěstí střílejícího hráče. Quagliarella našel skulinku, než jsem dokázal prostor nohama zakrýt. Někdy se to prostě stane."

Čech: Lepší bod než nic

Nerozhodný výsledek sice přijímala Chelsea s krajními rozpaky, bod ale nakonec brala. „Samozřejmě se cítíme trochu frustrovaní, protože stačilo dát třetí gól, zavřít hru a tři body bychom získali. Šance jsme k tomu měli... Remíza je ale nakonec spravedlivá, protože v závěru mohly oba týmy vstřelit vítěznou branku," narážel kouč Di Matteo na příležitosti rodící se před Čechem i Buffonem a hlavně pak na střelu Quagliarelly tři minuty před koncem, která se otřela o břevno.

„Nedá se nic dělat. Juventus hrál dobře a nemůžeme říct, že by si remízu nezasloužil. Až postupem času uvidíme, jestli jsme bod získali nebo dva ztratili. Lepší ale začít bodem než ničím," přidával se k hodnocení zápasu Petr Čech.

Reklama

Související témata: