Hlavní obsah

Čech opět zahrnutý trenérovou chválou. Zase nás podržel, liboval si Di Matteo

Kodaň/ Praha

Chelsea sice jednoznačným favoritem byla a svou roli také v Dánsku proti nováčkovi Ligy mistrů Nordsjaellandu splnila, její čtyřgólová výhra se však vůbec nerodila tak hladce, jak by snad výsledek nasvědčoval. „Za stavu 1:0 nás opět podržel brankář Petr Čech, který zlikvidoval vyloženou příležitost Johna,“ připomínal kouč Chelsea Roberto Di Matteo moment, kdy Čech vyrazil bombu nizozemského legionáře Johna na tyč.

Foto: Jens Dresling, ČTK/AP

Petr Čech s koučem Chelsea Robertem Matteou na tiskové konferenci.

Článek

I pro českého reprezentanta šlo o důležitý moment. Jeho tým sice v Kodani vedl po trefě Maty 1:0, ale domácímu celku se v rychlém sledu nabídly dvě víc než slibné možnosti vyrovnat. Čech však byl proti ... První ránu vyrazil, střelu Johna nasměroval na tyč

Čech: Nebylo to zase až tak snadné

„Kdyby domácí vyrovnali na 1:1, kdo ví, jak by to vypadalo. Bylo důležité, že jsme vedení udrželi a v závěru soupeře zlomili," nechal se po zápase slyšet Petr Čech.

„Oni hráli hlavně v první půli velice dobře. Ve finále rozhodla naše větší kvalita a zkušenosti, protože jsme dokázali potrestat chyby Nordsjaellandu. Jen je škoda, že jsme nepřidali dřív druhý gól, protože takhle to bylo dlouho zbytečné drama," přiznal. „Samozřejmě mě těší vysoké vítězství i čisté konto, ale tak snadné, jak napovídá konečný výsledek, to rozhodně nebylo. Myslím si, že tady jiné týmy klidně můžou ztratit body."

„Opravdu jsme měli dát druhý gól mnohem dřív, protože příležitosti jsme k tomu měli. Do přestávky ale postrádala naše hra potřebné tempo a zrychlení, po půli už odpovídala mým představám," glosoval zápas kouč Di Matteo a vedle Čecha vysoce vyzdvihoval výkon autora dvou gólů Maty.

Neuvěřitelný zákrok, rozplýval se trenér

„Čech předvedl zase neuvěřitelný zákrok. Mata už měl velmi dobrou loňskou sezónu a teď ve výkonech pokračuje. Má dobrou kondici, hodně sebedůvěry a hraje velmi dobře," nechal se slyšet kouč Chelsea. „Byla to v Kodani příjemná noc. Tři body a čisté konto, to potěšilo."

I Čech si import tří bodů z kodaňského stadiónu, kde před nedávnem uhrál s českou reprezentací v kvalifikaci o postup na mistrovství světa s domácím Dánskem remízu, samozřejmě pochvaloval. Výsledek druhého zápasu skupiny E, v němž Juventus hrál doma 1:1 se Šachtarem Doněck, zrovna tak.

„Remíza v Turíně  pro nás představuje ideální výsledek. Nás teď v Lize mistrů čekají dva zápasy s Doněckem. Zatím jsme na tom bodově stejně, a pokud to zvládneme, můžeme jim odskočit, což by bylo dobré," glosoval Čech vývoj v základní skupině.

Reklama

Související témata: