Hlavní obsah

Pihatý démon Rooney vyhodí San Bernabeu do vzduchu, hrotí list Marca emoce před zápasem

Madrid

Zdá se, že v Madridu mají před středečním duelem Ligy mistrů Realu s Manchesterem United velké obavy ze střelecké formy i chování kanonýra Waynea Rooneyho. Alespoň to tak vypadá z článku tamního sportovního listu Marca, který vylíčil anglického reprezentanta s velkou dávkou fantazie jako mimořádnou hrozbu pro domácí tým.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Wayne Rooney budí před zápasem v Madridu mimořádný zájem.

Článek
Fotogalerie

Trénink Manchesteru United před zápasem s Realem Madrid

„Pihatý démon, stavěný jako sud se střelným prachem, je na cestě do Madridu, kde se bude snažit vyhodit San Bernabeu do vzduchu. Wayne Rooney je jako chuligán a fotbalista zabalený v jednom," píše mimo jiné Marca.

Jakoby už tak nebyla atmosféra duelu dvou slavných velkoklubů dost vybičovaná. Znovu například ožije souboj někdejších rivalů na trenérských lavičkách v Premier League José Mourinha a Alexe Fergusona.

Pravdou ale je, že mezi Rooneym a několika hráči Realu panují napjatější vztahy kvůli nevyřízeným účtům z minulosti. Fanoušci obou táborů tak očekávají, zda manchesterský snajpr na hřišti zase něco nenatropí.

Rooney: Pepé, to je idiot

Před devíti lety se například pustil v přátelském duelu Anglie se Španělskem do strkanice s brankářem Realu Ikerem Casillasem, která málem vyústila v hromadnou rvačku. Tehdejší kouč Angličanů Eriksson horkokrevného forvarda raději vystřídal, aby se vyhnul vyloučení.

Ve známé aférce z MS 2006 se Rooney zase dostal v utkání s Portugalskem do křížku s Cristianem Ronaldem. Ten běžel žalovat rozhodčímu, že Rooney šlápl na ležícího Ricarda Carvalha, načež byl zlobivý Angličan vyloučen.

V minulé sezóně si zase Rooney nebral servítky na sociálních sítích, kde komentoval incident ze Španělského poháru, kdy obránce Realu Pepé stoupl na ruku Messimu.

„Pepé, to je idiot. Někdy vám lidi fakt lezou na nervy," napsal Rooney. Stejného hráče také v roce 2006 na přípravném turnaji v Amsterdamu trefil loktem do obličeje, za což dostal červenou kartu.

Který tým postoupí z dvojzápasu Real - Manchester Utd. do čtvrtfinále Ligy mistrů?
Real Madrid
47 %
Manchester United
53 %
Celkem hlasovalo 6717 čtenářů.

Reklama

Související témata: