Hlavní obsah

Královno, viděla jste to? V Německu velebí Bayern, odvetu s Arsenalem považují za formalitu

Praha

Demonstrace síly. BIG Bayern! Čtvrtfinále, Bayern přichází. Německá média se po úterní výhře fotbalistů Bayernu Mnichov 3:1 v úvodním osmifinálovém utkání Ligy mistrů na hřišti Arsenalu topí v euforii a shodují se vesměs v tom, že postup bavorského klubu je prakticky hotovou věcí. „Královno, viděla jste to? Londýnu vládl Bayern,“ hlásá v titulku své internetové verze v Německu nejčtenější Bild.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Třetí gól Bayernu. Střelec Mario Mandžukič (zcela vlevo), brankář Arsenalu Wojciech Szczesny už zasáhnout nedokázal.

Článek
Fotogalerie

„Šesté utkání v roce 2013, šestá výhra a celkové skóre 16:1," vypočítává Bild letošní bilanci svěřenců trenéra Juppa Heynckese s tím, že Manuel Neuer inkasoval v soutěžním utkání gól po dlouhých 664 minutách.

„V bundeslize kráčí Bayern nezastavitelně za dalším titulem a nyní se předvedl i celé Evropě. Úžasné, jakým způsobem londýnský celek přehrál, Arsenal už je teď takhle malinký!" dodává deník a vyzdvihuje především výkony uzdraveného středopolaře Javiho Martineze a autora druhé trefy Thomase Müllera.

„Může Bayern znovu snít o triumfu v Lize mistrů?" táže se v komentáři konzervativní Die Welt. „Proti Arsenalu demonstroval svoji sílu a výsledkem byla výhra. Nikoliv nezasloužená, ne šťastná, ale naopak velmi přesvědčivá."

Die Welt: Bayern klepe na evropský trůn

Také Die Welt je přesvědčen o tom, že loňští finalisté soutěže mohou už po prvním osmifinálovém duelu s Arsenalem přemýšlet o čtvrtfinálovém soupeři. „Po působivé výhře v Londýně se Bayern znovu hlásí o evropský fotbalový trůn. Při aktuální formě obou mužstev by odveta 13. března v Mnichově měla být už jen pouhou formalitou," soudí list.

S tím víceméně souhlasí i Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Bayern udělal v Londýně velký krok směrem k Wembley (stadión bude 25. května dějištěm finálového zápasu Ligy mistrů – pozn. red.). O účast ve čtvrtfinále se po úterku obává už jen málokdo."

Očarován výkonem mnichovského lídra bundesligy byl i Joachim Löw, trenér německého národního týmu, jenž pro Sky uvedl: „Bayern působí neuvěřitelně sebevědomým a sebejistým dojmem, teď i na mezinárodní scéně."

Reklama

Související témata: