Hlavní obsah

Ponížení Arsenalu korunoval Ribéry. Bylo snadné ho porazit, rýpla si hvězda Bayernu

Londýn/Mnichov

Ponižující ústup z výsluní prožívají fotbalisté a fanoušci londýnského Arsenalu už delší čas, v posledních měsících ale zdá se ještě nabírá na intenzitě. Slavný klub vyklízí pozice na domácí i evropské scéně a domácí porážka od Bayernu 1:3 v Lize mistrů jen zapadla do současného trendu. O síle současného Arsenalu vypovídá i nelichotivý komentář jedné z hvězd Bayernu Francka Ribéryho, jenž byl překvapen, jak slabý odpor Kanonýři kladli.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Franck Ribéry byl překvapenm, jak snadno na hřišti Arsenalu Bayern zvítězil.

Článek

„Ani nás nenapadlo, že by to mohlo být tak snadné," připustil francouzský středopolař po vítězství, které už ponechává Londýňanům jen mizivé šance na postup do čtvrtfinále. Přitom ještě donedávna měli na evropské scéně ty nejvyšší ambice, nyní už jsou ale před osmifinálovou odvetou prakticky ze hry venku.

„Samozřejmě jsme věděli, že Arsenal má problémy v lize a asi jim také chybí sebevědomí. My se ale cítíme velmi dobře a moc si ceníme toho, že jsme uhráli takový výsledek," těšilo Ribéryho.

Směrem k odvetě, která je na programu v mnichovské Allianz Areně 13. března, zůstává však přeci jen ve svých prohlášeních opatrný. „I v odvetě budeme muset zopakovat výborný výkon z Londýna. Máme dostatečně dobrou formu na to, abychom postoupili do čtvrtfinále, ale ve fotbale není předem nikdy nic rozhodnuto," uvědomuje si.

„Jasně, máme za sebou jen první krok. Musíme se na odvetu pořádně připravit, protože Arsenal je pořád velký klub," doplnil ho spoluhráč Daniel van Buyten.

Wenger krizi zřejmě ustojí

V britských médiích se po fiasku Arsenalu strhla lavina kritiky především na práci a filozofii manažera Arséna Wengera. Bulvární i seriózní listy se ve svých komentářích více méně shodovaly, že na Emirates Stadium musí dojít k zásadní změně směřování klubu, jinak bude následovat nevyhnutelný pád do průměru.

Většina komentátorů také tvrdí, že je čas rozloučit se právě s Wengerem, jenž už podle nich není schopen sestupnou výkonnostní křivku klubu zvrátit a na jeho místo by měl nastoupit ostřílený manažer Mourinhova kalibru, jenž by ukončil osmileté čekání na trofej.

Wenger nicméně i tuhle krizi nejspíš ustojí. Podle listu Daily Mail má kouč na čtvrtek sjednanou schůzku s americkým majitelem Stanem Kroenkem, jenž mu podle informací listu vyjádří podporu.

Pokud se naplní předpoklady a Arsenal vypadne už v osmifinále Ligy mistrů, jediným jeho cílem pro zbytek sezóny zůstane boj o místo v elitní čtyřce v Premier League a tím pádem i o start v dalším ročníku Ligy mistrů. Tým v kádru s kapitánem české reprezentace Tomášem Rosickým momentálně ztrácí z pátého místa na čtvrtý Tottenham čtyři body.

Reklama