Hlavní obsah

Ronaldo se pobije s Yilmazem o korunu krále střelců, Drogba jde proti Mourinhovi

Praha

San Bernabéu se těší na večer kanonýrů. A zajímavých příběhů nabídne středeční pokračování prvních zápasů čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů ještě víc. Favorizovaný Real Madrid hostí Galatasaray Istanbul, takže se poměří dva nejlepší střelci letošního ročníku. Cristiano Ronaldo a Burak Yilmaz si připsali po osmi gólech. Kouč José Mourinho se pak zase postaví proti svému bývalému svěřenci Didieru Drogbovi.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Burak Yilmaz z Galatasaraye střílí gól brankáři Schalke Timu Hildebrandovi.

Článek

Favorit je jasný, Bílý balet má nejvyšší ambice. Podcenit však Turky nesmí. Tím spíše, že kanonýr Burak Yilmaz jako jediný v sezóně drží krok s hvězdným Cristianem Ronaldem.

„Zápas bude velmi otevřený. Musíme hrát tak, jako na domácí půdě v Lize mistrů. Víme, že hráči soupeře rádi útočí, což zvyšuje naše šance na úspěch vždy, když s námi kdokoliv chce hrát otevřenou partii," vyhlásil Ronaldo na klubových stránkách Realu.

„Musíme zvítězit v obou zápasech. Hrát první duel na domácím hřišti nepovažuji za nevýhodu, je mi to jedno. Před zápasem jsem klidný. Jde jen o další utkání, které musíme zvládnout. Věřím, že budu soustředěný a pomůžu spoluhráčům a klubu k vítězství," ujišťuje Cristiano.

Pro kanonýra na druhé straně hřiště má jen slova chvály. „Burak Yilmaz je vynikající hráč. Vstřelit osm gólů v Lize mistrů není jednoduché. Musíme si na něj dávat pozor. Pokud chceme postoupit do semifinále, naši obránci musí být vždy u míče dříve než on," varuje Ronaldo.

Drogba narazí na druhého otce a bratra...

Jeho kouč José Mourinho samozřejmě nestojí stranou, i on bude večer znovu středem pozornosti. Ať už portugalský trenér vedl Porto (2004), Chelsea (2005 a 2007), Inter Milán (2010) nebo Real (2011 a 2012), ve všech šesti čtvrtfinále jeho tým uspěl!

Teď ho chce vyřadit Didier Drogba, jehož Mourinho vedl v Chelsea. A ke všemu se proti kapitánovi reprezentace Pobřeží slonoviny postaví i Michael Essien, s nímž také bok po boku válčili na Stamford Bridge.

„Je to hodně zvláštní. Budu hrát proti svým lidem. José je jako můj druhý otec a Michael jako můj bratr," líčí Drogba. „Na Josého mám spoustu vzpomínek. Stále je v záři reflektorů a na každého si dává pozor. Z každého sportovce se snaží dostat to nejlepší. V tomto směru je můj současný kouč Fatih Terim stejný jako Mourinho. Se svými hráči má velmi blízký vztah," srovnává Drogba.

Ve druhém středečním čtvrtfinále Málaga hostí Dortmund. Oba zápasy můžete sledovat v podrobných on-line reportážích na Sport.cz. Odvety se hrají příští úterý 9. dubna.

Středeční program prvních zápasů čtvrtfinále Ligy mistrů (začátky ve 20:45):
Málaga - Borussia Dortmund (Prima Cool, on-line reportáž Sport.cz), rozhodčí: Eriksson (Švéd.)
Real Madrid - Galatasaray Istanbul (ČT Sport, on-line reportáž Sport.cz), rozhodčí: Moen (Nor.).

Reklama

  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.