Hlavní obsah

Radost v táboře Barcelony. Messi bude pro duel s Bayernem fit

Barcelona

I s tvůrcem hry Lionelem Messim nastoupí fotbalisté Barcelony příští týden v úterý k úvodnímu semifinálovému souboji Ligy mistrů v Allianz Areně proti domácí Bayernu Mnichov. Hvězdný argentinský záložník podstoupil v úterý řadu podrobných vyšetření stehenního svalu, který si poranil v úvodním čtvrtfinále prestižní soutěže proti Paris St. Germain, a kluboví lékaři vyjádřili s procesem léčby uspokojení. Messiho startu by tak nemělo nic bránit, napsal španělský list AS.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Lionel Messi (vlevo) obchází Thiaga Silvu z Paris St. Germain v utkání Ligy mistrů.

Článek

Od zranění, které si čtyřnásobný nejlepší fotbalista světa přivodil 2. dubna v pařížském Parku princů, byl Messi pod pečlivým dohledem lékařského týmu Blaugranas a ve zvláštním režimu rehabilitace. V odvetě proti PSG po hodině hry za nepříznivého stavu 0:1 přišel na hřiště a stál u akce, po níž Pedro vstřelil na Nou Campu vyrovnávací a postupový gól katalánského velkoklubu.

„Je prostě tak důležitým hráčem, že už jeho pouhá přítomnost ovlivňuje naši hru," přiznal po utkání barcelonský asistent Jordi Roura. "Úplně změnil vývoj zápasu jen tím, že byl na hřišti," dodal útočník David Villa.

S jejich slovy se ztotožnil i trenér soupeře Carlo Ancelotti, podle kterého měl Messiho příchod především psychologický vliv. "Hráčům Barcelony dodal sebevědomí, které jim předtím trochu chybělo. Znovu ukázal, jak je to fantastický hráč," chválil Messiho trenér PSG.

V posledních dvou zápasech španělské ligy se Barcelona musela obejít bez Messiho, přesto utkání s Mallorkou i Zaragozou vyhrála a dál vévodí soutěži s třináctibodovým náskokem před Realem Madrid.

Reklama

Související témata: