Hlavní obsah

Schweinsteiger: Když využijeme náš potenciál, jen málo mužstev nás může zastavit

Londýn/Praha

Fotbalistům Borussie Dortmund se před sobotním finále Champions League v londýnském Wembley docela zamlouvá role outsidera, do níž byli před konfrontací s mnichovským Bayernem pasováni. „Nedivím se jim, protože se tak ocitají v psychologické výhodě,“ pravil jeden z klíčových mužů favorizovaného Bayernu Bastian Schweinsteiger. „Oni ale žádnými outsidery nejsou. Už proto, že v předchozích dvou letech bundesligu vyhráli a získali titul,“ připomínal okamžitě.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

S tuplákem piva oslavil Bastian Schweinsteiger mistrovský titul, teď chce zapít i vítězství v Lize mistrů.

Článek

Samo sebou že před finále jde i o psychologickou válku. A večer ve fotbalovém chrámu v londýnském Wembley o ni půjde tuplem.

Do posledních vteřin, věští Schweinsteiger

„Bude to velice emotivní a vypjaté střetnutí, v němž se bude bojovat do posledních vteřin," předvídá Schweinsteiger a v jednom kuse opakuje, že rozhodně nepovažuje svůj tým za jasného favorita, natož pak vítěze.

Finále Ligy mistrů Borussia Dortmund - Bayern Mnichov se hraje od 20.45 ve Wembley, přímý přenos můžete sledovat ČT Sport, on line reportáž na Sport.cz

A nic na tom nemění, že Borussia se bude muset obejít bez zraněného Maria Götzeho, který se hned po finále stane novou posilou Bayernu. „Cítím s ním, protože by to pro něho byl největší zápas kariéry. Ale Dortmund je schopen se vyrovnat i s jeho absencí," míní Schweinsteiger.

„Známe jeho kvality, je to neuvěřitelně talentovaný fotbalista. Ale i kdyby mohl ve finále nastoupit, nebyl by to pro něho snadný zápas. Hlavně po psychické stránce," narážel brazilský legionář ve službách Bayernu Dante právě na fakt, že by se Götze mohl cítit ve Wembley hodně rozpolcený. Kdo by se mu také mohl divit?! Získat nejcennější klubovou trofej v posledním zápase, který by v žlutočerném dresu Borussie hrál, anebo přát ve finále triumf bavorskému soupeři, jehož barvy bude v nové sezóně oblékat?

Poklona polskému snajprovi

Při Götzeho absenci na sebe bude z týmu Dortmundu poutat největší pozornost polský snajpr Robert Lewandowski, který v semifinále čtyřmi góly vyřadil a znectil Real Madrid.

„Nebude vůbec snadné ho bránit, protože momentálně patří k nejlepším útočníkům na světě. To, co předvedl proti Realu, mě překvapilo, neboť vstřelit Realu čtyři branky, to už vyžaduje velký um a fotbalovou kvalitu," naznačil  Dante, že polského reprezentanta bude mít obrana Bayernu pod bedlivým dohledem.

„Ale nejen jeho. Borussia není jen Lewandowski," přidával.

„Záleží jen na nás, zda ve finále uspějeme," notoval si s ním Schweinsteiger. „Musíme využít veškerý potenciál, který v sobě máme. Když to svedeme, najde se v Evropě jen málo mužstev, která by nás byla schopna zastavit."

Kdo vyhraje Ligu mistrů 2012/13?
Bayern Mnichov
50,4 %
Borussia Dortmund
49,6 %
Celkem hlasovalo 35799 čtenářů.

Reklama

Související témata: